zondag 22 december 2019

Gezellig binnen

   Gezellig binnen met uitzicht op de prachtige wolkenluchten. Zo verliep de dag vandaag tot nu toe.

Er was wel de hele dag het plan om naar Oss te gaan en daar achterstallig onderhoud te plegen met vooral een vriendin die niet zo bedreven is met appen, mailen en smssen. Eventueel ook nog wat kerstliedjes spelen in die stad en wat boodschappen doen.

Het kwam er niet van omdat de regen door bleef vallen . Bovendien kreeg ik bezoek van Ellen, Andries en Daantje de hond.
Ellen en Daantje

 Gisteravond rond vijf uur, na het warme eten, bracht mijn fiets me nog naar Appeltern. Jo was fitter dan enkele dagen geleden.Er waren ook zijn kleinkinderen , die Annie een beetje konden ontlasten door Jo te helpen met eten, drinken, gaan zitten enz.

Het lukte ook nog met behulp van geluidsinstallatie om door hem geliefde liedjes tevoorschijn te toveren.Onder andere Droomland, waarvan ik wist dat dat hét liedje van zijn moeder was en ook van hemzelf. Bovendien ook voor mijzelf een bijzonder lied on dat te mogen spelen op straat en de mensen te vertellen over dat land van vrede en ze uit te nodigen om mee erheen te gaan. Een soort blijde boodschap om te vertellen voor mij. En nu, naast Jo gezeten die zo ver heen is, wist ik door het te zingen dat alles goed zal komen . In het bijzonder met Jo . Zoals op straat vaak was ik nu ook geroerd door deze mooie tekst

. Voor hem en voor zijn naasten is het nu nog even afzien. Nog even heb ik de gelegenheid hem in huiselijke sferen te treffen, zoals zo vaak in de afgelopen dertig jaar. Dus dat doe ik nu nog maar zo veel mogelijk.           

Geen opmerkingen:

Een reactie posten