dinsdag 17 september 2024

Veel bekijks bij optreden in Menton. Angie uit Schotland ontmoet, zij stak met Marc en nóg twee de Alpen over.

 Goedenavond, bonsoir.
Zometeen gaan we weer naar Marcs favoriete pizzeria. Wij tweeën en ook Angie, Janine en Gabi. Angie en Janine zijn twee dames van de groep waarmee Marc de Alpen is overgestoken. Gabi is de moeder van Janine, die met de auto gekomen is om haar dochter terug te halen. Marc en ik kwamen Angie toevallig tegen in de Mac Donald toen  we daar tussen de middag een hapje aten.

Angie en Marc.

Angie is een Schotse dame en woont in Edinburgh. Ze is een sportieve vrouw, fietst ook veel. Ze is onder andere in de Pyreneeën geweest.
De ontmoeting was tussen mijn optredens door. Zoals ik al verwachtte was Menton daar zeer geschikt voor. Er waren veel mensen op straat. Niet veel kinderen, want de meeste waren op school. Maar enkele van de allerkleinsten vormden een dankbaar publiek voor mij.










 

Als ik merk dat kinderen geïnteresseerd zijn stimuleer ik ze altijd om de toetsen aan te raken.

Nu is het kwart voor zeven en Angie belt dat we moeten komen. Wordt vervolgd.

Nu negen uur ben ik weer terug van het eten. De pizzeria van gisteren bleek gesloten, maar er was een ander door Italiaanse mensen gerund restaurant waar het eten heerlijk smaakte. Hier zitten we met zijn vijven:


Janine zit links van mij, tegenover haar haar moeder Gabi, dan Marc en Angie.



Janine en ik kregen deze bak lasagne letterlijk voorgeschoteld. We moesten het samen delen, maar we deelden ook mee in de spaghetti die Marc en Angie besteld hadden en vice versa.



Ik zag er wel tegenop in dit gemengde gezelschap in een rumoerig restaurant te gaan zitten, omdat mijn oren grotere gezelschappen niet meer aankunnen. Maar het viel toch mee. Een beetje meepraten kon toch wel, in zowel Engels als Duits, en een van de obers was ook heel gezellig. Bovendien smaakte het eten dus voortreffelijk,  en dat is toch ook een belangrijk element. 
Ben wel iets eerder weggegaan toen de anderen nog aan tafel zaten, maar ik verwacht dat Marc binnenkort ook wel thuis komt. Zijn zonnebril lag op tafel en die heb ik even opgezet.



Is dit lachen of huilen? Dat kun je bij mij zo niet zien.


De maan zag er mooier uit vanavond toen ik terug naar huis liep.

De maan boven het strand van Menton.


En toen we klaar zaten om te gaan eten ben ik even naar buiten gegaan om deze prachtige wolken te fotograferen. 




Morgen is de bedoeling dat ik verder fiets oostwaarts en dus Italië in. Dan zoek ik voor morgenavond een leuk plekje om te kamperen,  waar Marc dan ook komt per trein. In de buurt van San Remo denk ik. Het kan ook overmorgen zijn dat we elkaar treffen. 
Een leuke spreuk had ik willen fotograferen in een boekenzaak waar tegenover ik vanmiddag speelde. Daar zag ik een hele collectie. Maar toen begon het te regenen en ben ik naar huis gegaan, mijn voornemen vergetend.


Uitspraak van de dag. 


Demain il fera jour.



Vrij vertaald:


Morgen is er weer een dag.


Letterlijk:


Morgen wordt het licht.



T o t   M o r g e n 


À  demain.













Geen opmerkingen:

Een reactie posten