woensdag 11 september 2024

Moet doorfietsen om Nice op tijd te halen. Markt Malaucène was heel plezierig.

 Goedenavond,  bonsoir.
Vanmiddag ben ik maar liefst drie potentiële speelplaatsen doorgefietst. Carpentras, Pernes les Fontaines en Isle sur La Sorgue liggen niet meer dan 10 kilometer van elkaar verwijderd en op een van mijn tournees  doe ik daar respectievelijk op vrijdag, zaterdag en zondag de markten. Al verschillende keren heb ik dat zo gedaan en daarom is het mij vreemd deze plaatsen alle drie op een hele andere dag door te crossen. Als ik gewild  had had ik in twee ervan vanmiddag nog uitgebreid kunnen spelen, want er was een hoop  volk op de been. Maar ik had er het geduld en de tijd niet voor. Ben er nu op gericht om Nice over 6 dagen te halen en daar dan wandelaar Marc te ontmoeten. Toen ik startte vanmorgen waren er nog 300 kilometer te overbruggen. En ik fiets niet meer zo snel als een aantal jaren geleden. Vijftig kilometer per dag vind ik al heel wat en vaak kom ik niet verder dan 40 of minder als ik ontspannen reis. Dus nu moet ik toch een beetje doortrappen. De markt van vanmorgen zat nog wel in mijn programma. Niet zo toeristisch als die van gisteren, maar er waren toch veel mensen en veel kraampjes. 

De markt was in Malaucène, dat nog steeds op zijn kop staat.

Het spelen ging me goed af, ook wat mijn oren betreft. Bij een van de drie plekken waar ik stond was tegenover me een vrouw die zeep verkocht en de werking ervan uitlegde. Ik voelde me bezwaard dat er bijna niemand bij haar kwam.  En bij mij rammelde de koffer voortdurend. Ze kwam zelfs ook nog een duit bij mij in het zakje( de koffer) doen. Maar ze stelde me gerust dat het kwam omdat ze op een slechte plaats stond en dat ze normaal toch heus wel genoeg aandacht kreeg. Een schatje vond ik haar.
Onderweg naar Malaucène vanmorgen trof ik een fietsvriendelijke tuinderij. 






Met creatieve mensen.

Op de markt waren geen andere muzikanten, maar er waren wel leuke kraampjes, zoals dit:

Gestoeld op de Mont Ventoux. 

Die Mont Ventoux begint weer uit het zicht te verdwijnen. Vanmiddag zag ik m zo nog even:


Hij wordt geleidelijk weer ingepakt door wolken.

Het waait een beetje, maar de echte zware mistral wordt morgen rond het middaguur verwacht. Toch ben ik al voorzichtig met het uitkiezen van mijn kampeerplekken. Gisteren had ik behalve een veilige plek ook nog een hele mooie, tegenover de Mont Ventoux. Op de status van WhatsApp staat een filmpje ervan.
Voor vandaag sta ik achter deze dichte bomenrij.




Er is ook een appelboomgaard, heel goed onderhouden. Er was weinig sprokkelhout maar door zorgvuldig zoeken is het allemaal toch weer gelukt met het vuur. Vandaag stond broccoli op het menu.




Vanaf Malaucène was het vanmorgen nog 284 kilometer tot Nice. Vanaf deze plek zijn het er nog 250. Morgen denk ik flink op te schieten, meer dan 50 kilometer. De mistral waait dan in mijn rug . 

.
Spreuk van de dag. 


Bijtende honden blaffen niet.



Prettige avond 


B o n n e    S o i r é e .






Geen opmerkingen:

Een reactie posten