woensdag 4 september 2024

Voelde me zeer welkom op de markt van St-Peray. Kwam artieste Magali tegen in Valence. Morgen hier schuilen in tent: veel regen verwacht.

 Goedenavond,  bonsoir. De blog van gisteren moest ik snel afronden en opsturen, want waar ik kampeerde was slecht bereik. Vandaag is er wat dat betreft geen probleem. Ik zit met mijn tent aan de rivier de Rhône. Valence ligt hier precies tegenover. Volop bereik dus. Ik denk dat ik hier morgen een groot deel van de dag ga verblijven,  want er wordt veel regen verwacht. Die is vanmiddag al begonnen met enkele buitjes. Vanmorgen op de markt in St-Peray, wat 5 kilometer hiervandaan is, hadden sommige mensen al een paraplu meegenomen en de lucht was soms al akelig grijs. Ik hoopte maar dat ik de markt nog wel droog af kon maken. Het begon namelijk heel gezellig. Ik voelde me er uiterst welkom. Toen ik de accordeon nog in de fietstas had en even een kijkje kwam nemen op de markt werd ik meteen aangesproken door twee vriendelijke dames. Ze herkenden mij aan mijn mooie truien waarin ik optrad. We hadden elkaar in het verleden al gesproken,  maar dat wist ik niet meer. Dat was misschien ook in een ander plaatsje, want dat ik in St-Peray gespeeld heb is jaren geleden, een jaar of tien naar mijn schatting. In die tijd werd me daar het spelen verboden door agenten: Het mocht niet van de burgemeester. Nu werd me geen strobreed in de weg gelegd. De mij omringende marktmensen reageerden aangenaam verrast op mijn eerste  noten en ook was er weer de nodige aandacht van kinderen. Een meisje van een jaar of 4 ging uitgebreid bij me zitten en moeder mocht ondertussen boodschappen doen op de markt. Op het laatst toen ze weg wilde werd ze door marktmensen geholpen bij het zoeken naar moeder, maar die was er gelukkig snel.


Opvallend op de markt vond ik deze bierwagen.


'Maak van uw evenement een moment dat rijk is aan emoties', staat bovenop te lezen.



Niet machinaal gebrouwen bier.


Toen ik vanmorgen de laatste tien kilometer aflegde lag er ergens een dode slang op de weg.

Wie kent de naam vsn deze slang?


Ook passeerde ik een spiritueel hutje.




De mensen zijn duidelijk verlicht, gezien de lampen die aan de overkant hangen.




Het afdalen richting het dal van de Rhône was natuurlijk verder een fluitje van een cent vanmorgen.

Het weggetje slingert zich naar beneden. Recht vooruit zie ik steeds duidelijker het dorpje waar het te doen was.



De mist in de verte verraadt de loop van de Rhône. 

Toen de markt voorbij was ben ik richting Rhône gefietst om bij supermarkt Auchamp te gaan eten in hun restaurant Flunch. Daar kun je onbeperkt groente en aardappelen eten voor een schappelijke prijs. 


Mijn eerste bord, er volgden nog twee.


Het betekende dat ik nu voor vanavond niet meer hoefde te koken,  wat hier met regendruppels en pottenkijkers een beetje ingewikkeld zou zijn, als ik daartoe een vuurtje zou stoken. 


Ik sta hier mooi, op een plek die ik al vaak ingenomen heb als ik in Valence en omgeving speelde. De tent staat in ieder geval horizontaal,  wat de nacht hiervoor niet het geval was. Ik had niet goed geslapen,  ik lag voor mijn gevoel op een glijbaan. 


Vandaag trof ik op de markt een leuke koopman,  van wie ik dacht dat hij met pensioen was. Ik was aangenaam verrast toen hij mij voorbij kwam en me de hand schudde. Een andere onverwachte ontmoeting was vanmiddag op de brug over de Rhône: artieste Magali,  die ik in augustus twee keer zag spelen op markten liep daar met haar gitaar om haar schouder.



Magali in Lamastre  



Het grappige was dat ze mijn blog gelezen hebbend wist dat ik afgelopen nacht tussen de druivenstruiken had geslapen. En ze wist dus ook van deze tournee waarin we elkaar tegenkwamen. 
Hoe deze tournee verder gaat weet ik niet precies,  maar morgen treffen Wineke,  Bruno en ik elkaar hier waarschijnlijk.  Voor vrijdag denk ik aan de markt van La Voulte, dat is hier 20 kilometer vandaan. Zaterdag wordt het ook nog goed weer, maar vanaf zondag weer veel regen. Misschien wordt het een korte tournee dit keer.....


Spreuk van de dag. 



Après la pluie le soleil.

Na regen komt zonneschijn. 




Op de status van WhatsApp zie je Valence in de regen.


P r e t t i g e   a v o n d 


Bonne soirée. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten