zondag 1 september 2024

Met Wineke naar jaarmarkt Lalouvesc. Opgetreden en een mooie witte hoed gekocht. Er was ook een trommelfanfare actief.

 Goedenavond,  bonsoir.
Er was weer een hele gemoedelijke open sfeer op de jaarmarkt van Lalouvesc, die elk jaar rond deze tijd gehouden wordt. Het is ook een plaats waar wonderen gebeurd zijn en gebeuren. Er zijn mariaverschijningen geweest, er is een geneeskrachtige bron en ook de Heilige Regis staat er
 centraal. 





Als je die deur ingaat kom je in de grafkelder waar Regis opgebaard is.


Deze maakt deel uit van onderstaande kerk.



Mijn gevoel  is dat de sterke spirituele kracht die hier eerst ook debet is aan de liefdevolle sfeer tussen de mensen die op zo'n markt heerst. Ik voelde me er zelf in ieder geval heel ontspannen en kon er gemakkelijk de troubadour uithangen. Er was ook een trommelfanfare actief.





 Net als afgelopen donderdag bij de jaarmarkt van Tournon  ben ik er samen met Wineke naartoe geweest. Wim was hier ook en trok weer de nodige aandacht. Op het laatst stond ik vlak bij hem te spelen en toen ik klaar was, was er weer de nodige humor tussen ons.

Wim met mijn hoed op.



Wim die mijn klompen niet aan wilde passen.


Terwijl ik helemaal niet op zelf iets kopen uit was, zag ik toevallig in de kraam naast die van Wim een fietspomp, die bij mij heel welkom is. Tevens een mooie witte hoed die in mijn kraampje als artiest van pas komt.



Op de status van WhatsApp zijn we te zien.


Wineke en ik zijn wezen eten in een pizzeria die vandaag geen pizza's in de aanbieding had. Alle gasten kregen Polenta voorgeschoteld. 





Wineke en ik kenden het beide niet, maar mensen aan een buurtafel wisten te vertellen dat het een gerecht is dat in Nice veel gegeten wordt. Nadere beschouwing leert dat het uit Noord-Italië is overgewaaid. 


Mais was bij ons de basis.


Ondertussen wordt er in Nederland hard gewerkt aan nieuwe spreuken door Erik. Dit kreeg ik vandaag toegestuurd. 


Spreuk van de dag 








Een prettig einde van het weekend is mijn wens en voor straks:

W e l t e r u s t e n 


Bonne nuit.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten