maandag 3 februari 2020

Eigen weg


Vandaag wat geconcentreerder met mijn nieuwe trui bezig gegaan.
 Het werkt het beste als ik het breien als rode draad neem van de dagbesteding, met daar omheen nuttige en/of andere aangename klussen.
Vanmorgen bijvoorbeeld meteen na het opstaan mijn voorbinnenband vervangen na een mislukte poging om de vorige nog te repareren.

Wat wel nuttig is maar wat ik niet zo graag doe is een lijnenschema maken voor de trui, zodat er nu ruimte is voor één of meerdere tekeningen als de geest mij die ingeeft.

Het valt niet mee:Je gaat iets maken en je weet helemaal nog niet hoe of wat. Twijfel over die kleur of die kleur en welk patroon.
 De boord is weliswaar in paarse tinten maar nu moet ik denken en vooral voelen hoe het verder moet.

 Heb zomaar wat truien uitgestald om daar mooie gedeeltes uit te halen en ook een intekenboek van mandela's erbij gelegd.
Wie weet kan ik een mandala erin verwerken.


Maar toch zomaar met een niet bestaand patroon begonnen in kleuren die gisteren door die gezellige mensen die op bezoek waren niet aangeraden werden.

Ach, het moet allemaal worden zoals het voorbestemd is.Dit breien is ook een weg die ik moet gaan die niemand anders gaat. Een eigen weg.


De eigen weg wordt in het midden gehouden.


Net zoals op fietsreis het altijd zo ging, zo sla ik ook altijd onverwachts een niet van tevoren bedachte richting in.
 Je denkt zwart en het wordt blauw met geel.....

. De speelbroek niet teruggevonden, het water veel te diep om er met de pikhouweel van de buurman bij te kunnen. Deze week aktief op zoek naar een andere. Morgen naar Appeltern, naar Jo, op afspraak. Ja, af en toe ligt er toch iets vast.

PS Één van de uitgestalde truien meteen maar aan een wasbeurt onderworpen.
Droogt nu bij de kachel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten