zondag 5 januari 2020

Een driesprong nadert..

Ardèche, Andalusië, Alphen......

Op het eind van de week gaan vrienden uit Alphen naar hun huis in de Ardèche. We zijn daar buren.

Toen ik enkele weken geleden het vervelende nieuws hoorde dat er bij mij was ingebroken ben ik meteen naar Hennie en Janny gefietst om te polsen of ik meekon eventueel. Het antwoord was ja. Maar of ik het doe daar laat ik zoals gewoonlijk de tijd over gaan.

Tot nu toe was de tendens nog steeds nee. Dit is een mooie tijd om op de boot te zijn en er is het een en ander te doen. Zaterdag aanstaande krijg ik als het goed is ook bezoek en zondag ben ik uitgenodigd op een verjaardag

. Nu is er ook nog bijgekomen dat ik graag naar Gérard in Andalusië wil. Ach, alles kan een paar maanden opgeschoven worden. Aanstaande vrijdag zal de balans doorslaan.

 Vandaag was het een gezellige bezoekdag met Jacob en Carla.

Gisteren naar Wychen geweest en daar gespeeld.Maar had geen stem en dat miste erg. Gelukkig is het vandaag weer aan het beteren.


Verder stond vandaag in het teken van het bericht dat Gré, alias Criquette, is overleden. Nooit heb ik haar ontmoet. We kennen elkaar door het spelletje Wordfeud dat we al vijf jaar met elkaar in het Frans spelen.


Zij woonde met haar man in Normandië. Het contact voelde heel vertrouwd en meer uitwisseling en elkaar bezoeken leek mij mooi. Ze wilde echter afstand bewaren. Juist daardoor, schreef ze eens, durfde ze spontaan naar mij te zijn en alles te zeggen.

 Enkele jaren geleden had ze wegens kanker een zware operatie ondergaan en nu kwam dat weer sterk terug. Een verrassing was het wegvallen van Gré voor mij dus niet en ik ben blij dat haar man mij vandaag berichtte via de chat in het spelletje. Au revoir Gré !.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten