zondag 19 januari 2020

Bezoek van Harry

Half vijf.
Zojuist heeft Harry de terugtocht weer aanvaard richting Hengelo, waar hij nu woont.
 Zoals ik gisteren schreef was hij vroeger mijn buurman van de overkant van de Maas.
 In het witte huis met de dakkapel heeft hij gewoond.




Hij heeft aan zijn periode in het Brabantse vele goede herinneringen, vooral ook door de ontmoetingen met mensen die hem spiritueel voedden.


Harry is, zoals hij zei een opbouwer wat woningen betreft. In de vele huizen waar hij terecht kwam is hij meteen met verbeteren begonnen en vaak als zo'n woning goed naar zijn zin was kwam het moment dat hij weer andere woonplannen kreeg. Daarna mijdt hij het om er weer terug te gaan, uit angst dat het dan tegen zou vallen hoe het nu geworden is.

 Eigenlijk ben ik wat dit betreft het tegenovergestelde. Ik koop iets wat in goede staat is en doe aan onderhoud vervolgens niks. Met als motto, wat deze boot betreft, het zal mijn tijd wel duren. Hij roest pas door als ik allang dood ben.



 Ondertussen zorg ik wel voor zoveel mogelijk romantische invulling.Het is toch een mooie sfeer geworden in mijn bovenkamer, met al mijn bloemen en ook lekker geurrijk!



Verder hadden we ook wel ernstige gesprekken over onze beide levens.


 Toevallig zag ik op de fcdenbosch-app dat mijn favorieten verloren hebben. Even slikken....... Maar in Deventer zullen ze weer blij zijn.

Maar het is belangrijker, hebben Harry en ik vastgesteld, dat je kunt winnen niet van een tegenstander, maar in een uitdagende situatie.
Zoals ik vaak triomfantelijk het strijdperk van een markt kan verlaten na een geslaagd optreden. En in het algemeen als je een zekere middelmatigheid hebt kunnen overwinnen, waarin je zat.
 Iedere dag is een gelegenheid om er iets van te maken. En soms moet je daartoe iets overwinnen.De ene keer is dat een zekere tegenzin in iets, een andere keer moet je een bepaalde inspanning doen om ergens mee verder te komen.

Straks moet ik bijvoorbeeld mijn verfspullen weer eens gaan verzamelen en nakijken en dan kan ik het schilderen ook weer in gaan passen als één van de mogelijke activiteiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten