zondag 18 juni 2023

Ruimte scheppen is nodig om plaats te maken. Wind maakt chaotisch.

 Goedenavond.
Het is vandaag flink gaan waaien. Dit maakt me een beetje chaotisch, dan heb ik minder goed de zaken op een rijtje en doe ik nogal gauw verschillende dingen door elkaar.
Maar de rode draad van mijn bezigheden was toch weer het schilderen. 




Een aantal van die spreukenbordjes die uit de ouwe doos kwamen ben ik gaan klaarmaken voor verse spreuken, maar ik ben begonnen met deze:



Toen ik zat te ontbijten zag ik namelijk dat het terras waar ik op uitkeek vol was met allemaal spullen, waarna deze ooit al opgeschreven spreuk door mijn hoofd kwam.
Zoals ik gisteren al schreef, volgende week wordt er flink ruimte gemaakt door Bruno, die met een bosmaaier aan de gang gaat, dus het blijft niet alleen bij dit bordje.




Hierboven hangt het bordje, samen met dat van het ontstaan van de vlinder.

Verder heeft het  woord joli zich bij de andere mooie woorden gevoegd.



Toen ik het een vriend liet zien schreef hij dat hij het prachtig vond. Prachtig  was  natuurlijk ook een woord dat in het rijtje thuis hoorde.



Enfin, zo kunnen we nog lang doorgaan en daar heb ik ook wel zin in.
Ook met taal ben ik veel bezig en ik heb weer een mooie uitdrukking gevonden, in het Spaans dit keer, en met een mooie Nederlandse tegenhanger.


Uitdrukking van de dag



Costar un ojo de mi cara



Wordt gezegd van iets wat je aangeschaft hebt en wat heel duur is. Het betekent letterlijk: een oog uit mijn gezicht kosten. Hiervoor hebben wij:


Een rib uit mijn lijf kosten.

Zo mensen, ik ga weer naar huis. Daar nog eten koken, want ondanks het restje van de ratatouille dat ik vanmiddag op heb, heb ik nog wel weer trek gekregen.
Een fijne avond gewenst.


B o n n e    S o i r é e .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten