woensdag 28 juni 2023

Marij kwam op bezoek. Met Hans de dwarsliggende boom een betere plek gegeven. ALS JE NIET HEBT WAAR JE VAN HOUDT MOET JE HOUDEN VAN WAT JE HEBT.

 Goedenavond. Zojuist Wim geschreven dat ik morgen niet met hem meega naar de hoogvlakte voor een markt. Nu hoef ik niet morgenochtend om vijf uur al op. Waarschijnlijk gaan Hans en ik morgen naar Lamastre om daar boodschappen te doen en voor gezelligheid op een terrasje. De andere fiets die ik hier heb gaat Hans dan berijden. De banden heb ik opgepompt en het zadel wat lager gezet. Dan moet het lukken.
Vanmorgen kwam Marij op bezoek. Zij woont met haar man Ben in het begin van Lamastre, van mij uit gezien.




Ze is toneelregisseuze en ze hebben in een grote schuur die bij hun huis hoort pas weer een voorstelling gegeven. Ze is sportief, doet veel aan hardlopen en vandaag heeft ze ook de vijf kilometer naar mij toe te voet afgelegd, en daarna ook weer terug.

Vanmiddag hebben Hans en ik een struikelblok van een boom, die lange tijd over het aanlooppad hing naar beneden gezaagd en getrokken. Hij is daar zo lang blijven hangen omdat ik daar allemaal spreukenbordjes, vlinders en andere ontwerpen op wilde hangen. Maar het regende klachten van mijn bezoekers omdat ze teveel gebukt moesten gaan onder de boom. Maar ik denk dan ook: meestal gaan de bomen gebukt onder ons. Laat het nu maar eens andersom zijn. Uiteindelijk ben ik vandaag toch gezwicht en samen hebben we hem naar beneden gekregen en nu langszij het pad gelegd.
Ik was ook aan het schilderen gegaan, dus dat kwam mooi uit dat ik die gemaakte spreukenbordjes meteen op de boom kon timmeren.


Een hele serie bordjes, en Maria kijkt toe.




Wees gegroet Maria.





Hans had vanmiddag een filmpje gemaakt van dat ik een bordje aan het schilderen was.



Als je niet hebt waar je van houdt, dan moet je houden van wat je hebt.
Het filmpje staat op de status van Whatsapp.


Vandaag hebben we weer eens een Franse uitdrukking.


Uitdrukking van de dag.



Être myope comme une taupe.



Zo kippig zijn als een mol.


Ik weet niet of deze uitdrukking bij ons ook gebezigd wordt.

Een prettige avond wens ik u nog.



B o n n e    S o i r é e .










Geen opmerkingen:

Een reactie posten