vrijdag 2 juni 2023

Vrij slechte markt. Meerdere concullega's. De vriendelijke eigenaar van tuindersbedrijf zit naast me

 Goedenavond.
Daar zit ik dan op mijn nieuwe kampeerplek. Het is weer een tuindersbedrijf en net als gisteren kwam de eigenaar ook weer naar me toe. Deze man is zo mogelijk nóg iets vriendelijker dan die van gisteren. Ook hij kwam net aangelopen terwijl ik met mijn vuurtje bezig was, maar vond het juist heel leuk te aanschouwen hoe ik mijn eten bereidde. Hij bood me zelfs een bakje aardbeien aan, dat hij even later kwam brengen.


Bij navraag vertelde hij dat hij ongeveer veertig plukkers in dienst heeft die tot augustus bij hem werk hebben.
Zojuist heb ik voor hem nog wat muziek uit de koffer gehaald, na hem verteld te hebben dat ik met een toernee bezig ben in de Provence. Normaal vertel ik daar niet over als ik mensen ontmoet. Ik zeg meestal alleen dat ik een fietsreis aan het maken ben. Maar nu ga ik het eens over een andere boeg gooien en meer in details treden naar de mensen toe.
Het vinden van dit plekje ging onder nagenoeg dezelfde omstandigheden als gisteren en de dagen ervoor. Onweer was op de loer en ik naderde de speelplek voor morgen. Nu ook precies voor Pernes la Fontaine kwam deze overnachtingsplaats opduiken terwijl het weer erop leek dat die niet meer zou komen.
Ik moet alleen nu wel sociaal zijn terwijl ik mijn verhaal ook wil schrijven.
De markt van Carpentras was niet mijn markt vanmorgen. Ik kon weinig contact krijgen met het publiek. Ik schreef gisteren al: deze markt gaat heel goed of heel slecht. Omdat het de 
vorige vier keren altijd heel goed ging verwachtte ik dat vandaag ook. Maar vandaag ging het dus niet goed. Misschien kwam het ook wel omdat je hier net iets boven jezelf uit moet stijgen om het publiek voor je te winnen. Dat dit niet lukte heeft ook met mijn oren te maken.
Er komt bij dat er vandaag meerdere artiesten waren die wel dat niveau haalden, voor zover ik het kon horen.  Zij gaven mij  gelegenheid om wat van hen te laten zien en horen op de status van Whatsapp. En dat vond ik wel heel fijn.



Deze man zong Engelse liedjes.


Deze charmante vrouw was hier parole parole parole aan het zingen.
Zij en bovenstaande gitarist komen op de status van Whatsapp.

Ondertussen vallen nu de dagelijkse druppels en ga ik de tent in. De man is inmiddels ook elders.

Dat ik voor Pernes la Fontaine heb gekozen als marktplaats voor morgen kwam eigenlijk vrij onverwachts. Ik heb geen papieren landkaart meer, die is afgelopen zondag gestolen. Ik wist zo uit mijn hoofd niet waar morgen interessante en qua afstand doenlijke markten zijn, maar dan leek me Avignon wel wat. Daar is, zag ik, een grote brocante iedere zaterdag. Op weg daarnaartoe, terwijl de lucht in het oosten alweer gitzwart was van een naderend onweer, zag ik op een van de borden toevallig Pernes la Fontaine staan. Daar ging een lichtje bij me branden en in mijn herinnering zag ik me daar langs een riviertje een markt animeren. Het moet twee jaar geleden zijn want het was toen in het begin van de coronatijd.
Oh, zo deed ik het dus de vorige keer: Na Carpentras naar Pernes la Fontaine. Want Avignon vind ik te groot en die stad heb ik altijd vermeden. De markt van zondag ligt daarna ook weer niet veel verder en zelfs voor maandag heb ik iets. Een tournee herhaalt zich. Maar ondertussen kom ik wel steeds verder van huis.





Ben nu bij de blauwe stip .
Tien kilometer daaronder ligt Isle sur la Sorgue, waar zondag markt is. Verder naar onder zie je Cavaillon, waar maandag de markt is.
Valence, waar afgelopen vrijdag het eerste optreden van de tournee was, is al ver weg.

En mijn plantjes op Les Costilles, hoe zal het daar mee gaan? Volgens Wim heeft het daar helemaal niet geregend.......
Ach ja, we zullen zien hoe het loopt. In ieder geval eerst maar weer een lekker toetje eten. De aardbeien zijn meer voor morgen. Voor het slapen gaan beter geen fruit, want dat geeft juist energie en houdt je wakker.

De zegswijze van vandaag komt uit het Spaans.


Zegswijze van de dag.


Poner cara de pocos amigos.


Zijn gezicht staat op onweer.

Als iemand heel boos kijkt zeggen ze in Spanje dat hij een gezicht laat zien van weinig vrienden.

Ik wens u een prettige avond toe.


B o n n e   S o i r é e .





Geen opmerkingen:

Een reactie posten