maandag 5 juni 2023

61 kilometer overbrugd van de ene marktengroep naar de andere. Markt van Cavaillon beantwoordde aan mijn verwachtingen.

 Goedenavond.
Het is gelukt. Na het spelen op de markt van Cavaillon ben ik naar Vaison la Romaine gefietst, waar morgen markt is. Eenenzestig kilometer in totaal. Dit vind je dan al gauw heel veel als je de laatste dagen hooguit tien kilometer af hoefde te leggen van de ene markt naar de andere.  Maar de dagen zijn lang, dus wat tijd betreft moest het goed te doen zijn, vond ik, toen ik rond half één ophield met spelen.
Omdat ik geen winkel vond voor boodschappen ben ik helemaal tot het plaatsje zelf gefietst , terwijl ik liever een kilometer of tien ervoor ophoud om de volgende dag de rest te doen. Maar het voordeel is wel dat ik hier een vast kampeerplekje heb, iets beneden Vaison la Romaine,  aan de rivier de Ouvèze. Vandaag vond ik het echter niet geschikt omdat de rivier erg hoog staat. Het was een blubberzooi, waar ik normaal met de tent sta.
Echter, een paar kilometer verderop vond ik een prima plek, op de hoek van een druivenveld, en net boven het water.



Wel was ik bekaf toen ik rond zeven uur mijn spullen uitpakte en de tent opzette. Even zat ik vijf minuten laveloos op mijn slaapzakstoel, maar daarna moest er weer flink aangepakt worden. Aardappelen schillen, vuurtje maken.............



En het eten zelf is in dit soort omstandigheden ook al een opdracht. Een hele prestatie is het dan om de pan weer leeg te krijgen. 


Maar ook dat is gelukt.

Toen ben ik naar beneden  gelopen om een kijkje te nemen bij de rivier die inderdaad hard stroomt, en er een opname van te maken voor de status van Whatsapp.


Ik wilde ook laten zien hoe ik vandaar weer bij de tent kwam, maar ik struikelde bijna over een in de weg hangende bramenstruik. Verdorie nog aan toe......Het is allemaal te zien en te horen.

Intussen is het weer aan het donderen en regent het, maar dat kan mij wederom niet deren nu ik veilig in de tent lig. Ik was blij dat de buien vanmiddag niet vielen waar ik fietste, maar er zaten er wel een paar.
Vanmiddag heb ik als lunch een pizza gegeten bij een aardige man die ze bakte in een houtoven.


De oven


De brandstof voor de oven


De pizza die hij voor mij bakte.


En zo ligt Cavaillon weer achter me, waar het er vanmorgen aan toe ging zoals ik het daar gewend was. Een grote ruime markt met veel gemoedelijkheid.  De enige die last kon hebben van mijn muziek was ik zelf. Door het rustig aan te doen en af en toe een minuutje stilte in acht te nemen konden mijn oren de herrie redelijk verdragen.
Het eerste plekje waar ik vanmorgen ging staan zag er zo uit:



Je ziet, ik word steeds professioneler. 

Hieronder zie je waar ik nu inmiddels ben. En ook het vervolg van de tournee: Vaison la Romaine morgen. Buis les Baronnies woensdag. Nyons donderdag. Dieulefit vrijdag. Crest zaterdag. En dan ben ik alweer aardig in de richting van thuis.



De afstanden zijn niet zo groot maar er zit wel veel reliëf tussen.
Natuurlijk kan ik nog wel andere gedachten krijgen, maar deze volgorde heb ik al vaak gedaan.
De markt van morgen is groot maar niet altijd gemakkelijk. Het is veel meer dringen geblazen dan bijvoorbeeld in Cavaillon. De marktmensen zijn eerder geprikkeld. Ook zijn er vaak andere muzikanten waar je rekening mee moet houden .
Mijn ervaring is dat het drie op de vier keren (erg) goed ging, maar het was ook een paar keer flut.
Een goede nachtrust is belangrijk en daar ga ik nu aan beginnen en is ook mijn wens.


B o n n e   N u i t .


Oh , het gezegde van de dag was ik vergeten.


Gezegde van de dag ( In het Spaans)


Irse de GuateMALA para ir a GuatePEOR

Het gaat van kwaad tot erger.


In de welbekende stad Guatemala zit het Spaanse woord MALA ,wat SLECHT betekent.
PEOR betekent SLECHTER en maakt nu deel uit van de gefantaseerde stad Guatepeor.
Het hele gezegde, letterlijk vertaald is dan: Je gaat naar Guatemala, maar komt in Guatepeor uit.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten