donderdag 1 juni 2023

Markt van Orange was prima theaterplek voor mij. Pizza gegeten als lunch. Nog net gelukt kampeerplek te vinden voor Carpentras.

 Goedenavond.
Het was even spannend vanmiddag of ik nog een kampeerplek kon vinden voor Carpentras, waar morgen markt is. Maar dankzij Antonius is het vandaag ook weer gelukt. Het is op het terrein van een bedrijfje waar onder andere vijgenbomen in kassen worden gekweekt.




Hier op de kampeerplaats, was ik weer ruim op tijd, rond half vier al. Na de markt van vanmorgen in Orange ben ik niet, zoals voorgaande keren, in de middag nog gaan spelen in de straten van het voetgangersgebied. Ik ga niet meer helemaal tot het uiterste, omdat dat niet per se hoeft. De markt op zich was al mooi genoeg geweest. Die ging na twaalf uur, toen ik ophield, nog wel even door.


Een grote, gezellige en drukke markt.

Wat ik gisteren schreef van de vorige keer, een jaar of vier geleden, kwam nu ook weer uit. Toen ik goed en wel mijn eerste liedjes ten gehore bracht sprak een man me aan: ik mocht hier niet gaan staan, want ik blokkeerde de passage. Maar de oplossing gaf hij meteen ook aan. Precies tegenover was het geen probleem. Ik wist toen meteen dat het de marktmeester was.

Daar tussen mijn bordjes en mijn hoedjes stond ik, maar toen ben ik ertegenover gaan staan. Even goed.

Ik mocht me, in tegenstelling tot gisteren, weer verheugen op genoeg belangstelling. Veel mensen maakten foto's van mijn spreuken en een vrouw kon zich helemaal vinden in deze:




Dit is tevens de 

Spreuk van de dag.

Comme la plus grande beauté est dans l'invisible, la plus belle musique est dans le silence.

Deze heb ik zelf verzonnen en ook de Nederlandse versie.

Zo mooi als het schilderij van het onzichtbare is, zo mooi is ook de muziek van de stilte.

Grappig vond ik vandaag  toen ik bij het uitpakken van mijn koffer zag dat er een huisjesslak op een van mijn bordjes zat.





Even speelde ik met de gedachte om het beestje op een krop sla te zetten van de groentevrouw die naast me stond, maar heb dat toch maar niet gedaan. Bij het fonteintje achter me heb ik hem maar neergezet.

Zoals ik schreef ben ik toen de grootste drukte voorbij was opgehouden met spelen en toen enkele ansichtkaarten gekocht en postzegels. Enkele mensen die niet zo goed in appen zijn kan ik zo op deze manier iets van me laten horen. Is nog persoonlijker ook, vind ik.
Daarna ben ik  aangeschoven op het terras van een restaurant en heb lekker luxe een gedeelte van de opbrengst verbrast met het eten van een pizza.




 

De te fietsen afstand vandaag om bij de markt van morgen te komen was vijfentwintig kilometer.



25 kilometer tussen Orange en Carpentras.


Carpentras deze kant op.


De markt van morgen is ook weer een grote en waarschijnlijk zal ik me er weer in kunnen vinden. Mijn ervaring daar is dat het heel goed of heel slecht kan gaan, maar de laatste keren ging het geweldig, en dat verwacht ik morgen ook.
Maar nu mag ik straks weer lekker slapen. De eigenaar die er net even was waarschuwde me voor wilde zwijnen. Hij liet zien hoe ze grond hier los woelden. En ik mocht ook geen vuur maken. Het eten was net ongeveer gaar toen hij kwam.

Welterusten straks 

B o n n e   N u i t .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten