woensdag 31 mei 2023

Eind goed, al goed. Kamperen in een droge rivier.

 Goedenavond. De timing is perfect. Nu ik lekker gegeten heb lijkt het beginnen te regenen. Ik kampeer op twee kilometer van Orange, waar morgen de markt is. Maar het afleggen van de eenendertig kilometer tussen de vorige marktplaats en hier was nogal spannend en ook zwaar. Bijna onmiddellijk na vertrek uit Bourg St-Andeol, rond kwart voor een vanmiddag, was er een gitzwarte lucht te zien in het oosten waar de Alpen zijn. En deze lucht kwam steeds dichterbij. Bovendien waaide het vlagerig tegen me in en moest ik dus flink op de trappers duwen. Elk ogenblik kon de regen beginnen maar ik moest door om twee redenen: De markt van morgen moest ik halen en een winkel voor boodschappen. Toen ik deze laatste gevonden had, ongeveer dertien kilometer voor Orange was de grootste onzekerheid verdwenen. Als ik nu een plekje vond zou ik morgen de resterende kilometers wel kunnen volbrengen.
Dat laatste duurde nog lang, er waren geen boomgroepen te vinden waar geen huizen in stonden. Maar......vlak voor Orange is een rivier en in een droge bedding ervan vond ik een uitstekend plekje zelfs.


De tent in de rivierbedding.


De fiets op de andere oever van de rivierbedding.



Eten koken midden in de rivier.

Eind goed, al goed, kun je zeggen. De bestelde regen begint namelijk nu pas te vallen, nu ik het eten binnen heb. Op de tent vind ik regen juist gezellig, behalve als er zoveel komt dat de rivier straks gaat stromen.
Eind goed, al goed geldt gedeeltelijk ook voor het optreden vandaag. Het was ongezellig op de markt en de meeste mensen die voorbij kwamen zagen me niet staan. Ik stond er een beetje voor Jan met de korte achternaam, als een uitgedoste circusartiest waar niemand om lacht. In dergelijke situaties ben ik geneigd om midden in een liedje dat ik fanatiek aan het spelen ben te stoppen, de accordeon in te pakken en weg te gaan. De keren dat ik dat deed kreeg ik vaak wel reacties. Maar vandaag heb ik deze sudden death voorstelling maar niet uitgevoerd en kreeg ik op het laatst toch ineens heel wat goedmakende aandacht.Maar ook merkte ik weer dat ik blackouts kreeg vanwege dat mijn linkeroor niet hoorde wat mijn rechterhand speelde. Dit leek juist de laatste tijd beter te gaan.
Dat dit geen topmarkt zou zijn wist ik wel, maar die van morgen in Orange zal heel anders zijn: groter,drukker en toeristischer. Maar hier loert het gevaar dat ik net als de vorige keer, een jaar of drie geleden, problemen krijg met de marktmeester. Ik mocht geloof ik niet bij zo'n voetgangersoversteekplaats gaan staan. Maar verder waardeerde hij mijn muziek wel.

Mooie bloemen trof ik langs de berm vandaag.




Gisteren en eergisteren ook al, die was ik toen vergeten te laten zien:

Gele toorts

Uitdrukking van de dag

Pour une bouchée de pain .


Voor een habbekrats.


Als iets voor bijna niets verkocht wordt hebben wij de uitdrukking voor een habbekrats en de Fransen vergelijken het met een hapje brood.
Onze habbekrats is afkomstig uit het Jiddisch, zoals ik opgezocht heb.




 
Nou, dat was dan mijn verhaal voor vandaag. Op deze goede plek zal ik goed slapen , verwacht ik.
Afgelopen nacht had ik geen last van knie of schouder en mijn rug voelt ook beter. Een prettige avond wens ik nog.
Op de status van Whatsapp zie je hoe ik midden in de rivier bivakkeer.

B o n n e   S o i r é e .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten