donderdag 25 mei 2023

Onstuimige dag.

 Goedenavond.
Nogal onrustig was ik vandaag. Ik wil graag veel accordeon spelen binnenkort, maar daarvoor moet je plannen. Morgen is er een grote markt in La Voulte en die zou dan de eerste zijn van een serie die een toernee moet worden. Maar dan zou ik vandaag al moeten vertrekken en alles klaarmaken. Er hoeft weliswaar niet zoveel mee als op reis, maar de meeste spullen toch wel. Maar eigenlijk was ik er vandaag nog niet aan toe om te gaan. Maar verstandig zou het wel zijn.
Op twee benen stond ik vandaag dus te hinkelen tot ik rond vijf uur toch kordaat begon met het reismateriaal naar de fiets te brengen en al naar gelang dat ik daar mee bezig was besloot ik  om het alleen bij klaarzetten en inpakken te houden voor vandaag, maar dat ik morgen wel op tijd kan gaan. Geen markt van La Voulte dan meer, maar nu richt ik me op het winkelgebied van Valence voor morgenmiddag. Daarna is er voor zaterdag en zondag volop keuze voor markten.
Het weer vormt ook nog een onzekere factor.
De neerslagkansen in deze streek zijn groot volgens Weeronline. 
Hier ter plekke had de dag wat het weer betreft twee kanten. Het was vanmorgen kil en bewolkt.
Zoals gisteren had ik gewoon buiten ontbeten , maar het was kouder, minder aangenaam en het bleef zo. Rond half elf heb ik de kachel boven maar aangemaakt.



De brandende kachel nodigde uit om er water op te zetten voor de afwas en daar was ik daarna een aardig tijdje mee bezig buiten voor de caravan. Toen het bijna klaar was begon het warempel nog te regenen. Een bui van een half uur, maar vreemd genoeg verdreef die de grijsheid en spoedig verwarmde de zon de atmosfeer en moest ik zelfs de schaduw op gaan zoeken. Het kan verkeren.
Ondertussen heb ik vandaag van Ageeth nog een paar leuke video's gekregen van vorige week toen ze mijn gaste was. Op een ervan was ik mijn kleren aan het wassen. Dit filmpje is straks te zien op de status van Whatsapp.





Op een andere video moest ik met mijn lengte bijspringen toen ze het plafond van de badkamer aan het soppen was. Hiervan is onderstaand een afbeelding.



De onrust die ik vandaag had werd nog erger toen er een brief van mijn Franse bank in de brievenbus lag. Ze moeten onder andere een copie van mijn paspoort hebben. Aan dat administratieve gedoe heb ik maar een hekel.

Op dit moment heb ik net een gesprekje achter de rug met een buurvrouw die aan het wandelen was en mij zag zitten. Was sympathiek. En we hadden het onder andere over de zon die weldadig hier op de blogplek schijnt.

Er was ook een groot geel insect in de keuken verdwaald vandaag.



Het is me gelukt het beest weer de vrijheid te geven.

Vandaag heb ik voor de verandering een Italiaanse spreuk in de aanbieding.

Spreuk van de dag .


Cui va piano va sano
Cui va sano va lontano.




Wie langzaam gaat, gaat gezond
Wie gezond gaat komt heel ver.

Wij hebben iets in de trant van: "langzaam aan dan breekt het lijntje niet". Maar helemaal hetzelfde is dat niet.
Trouwens, ik heb vandaag contact gehad met Kees die in Noord Italië woont en waar ik een jaar geleden op bezoek was. Al vier weken lang regent het daar volop. Daar ben ik blij mee, want het was er kurkdroog, net als in Spanje. Ook in die streken waar ik afgelopen winter doorheen fietste is het nu moessontijd.
 Straks even kijken hoe de verwachtingen voor de komende dagen zijn in het gebied zuidelijk van hier waar ik naartoe wil voor mijn optredens.

Een fijne avond gewenst.

B o n n e   S o i r é e .




Geen opmerkingen:

Een reactie posten