dinsdag 2 mei 2023

Een wonder: ineens heb ik hier weer een pomp die het doet.

 Goeie dag zeg!
Dat is nog eens een onverwachte gebeurtenis: Er staat weer een handpomp op Les Costilles.
Ik had er eentje die jarenlang zijn werk gedaan heeft hier, maar hij ging het steeds slechter doen en de laatste drie seizoenen had ik hem helemaal niet meer aangesloten. Voor mij alleen kon ik ook wel zonder door het benodigde water onder de overloop vandaan te halen. De gasten die de afgelopen jaren kwamen konden daar ook nog wel mee leven en misschien de twee dames die ik volgende week verwacht eveneens. Maar iets in me zei dat het toch beter zou zijn als het watersysteem weer zou functioneren. Het was vooral het versleten rakende leertje dat debet was aan het steeds slechter functioneren van de pomp. Maar ruim een jaar geleden deed buurman André van de boot zijn erop lijkende handpomp weg en kreeg ik hem. De buren Hennie en Janny die hier ook mijn buren zijn hadden hem vervolgens meegenomen naar de Ardèche.
Vandaag was op de markt van Lamastre de ontmoeting met Geert en Wally, die hier ooit een huis hadden en nu op vakantie waren met  zoon en schoonfamilie. Geert stelde voor dat als hij in Nederland mij kon helpen met de boot ik hem in kon schakelen. Waarop ik de acute hulpvraag stelde van de aan te sluiten pomp.
Hij is gekomen vanmiddag en het is nog gelukt ook, wat voor mij een wonder is. Uiteindelijk heeft ie het chassis van de oude pomp gecombineerd met de binnenkant van de van André gekregene.


Voor een a-technicus als ik is het een wonder dat er water uit de pomp komt als je met het hendeltje op en neer gaat.


Technicus Geert in actie.

De slang past.

Een filmpje van het in werking stellen van de pomp staat vandaag op de status van Whatsapp.

Vandaag op het einde van de markt op het nippertje nog Rosie tegen het lijf gelopen en nu heeft ze haar trui, waar ze al vijftien jaar om gevraagd heeft.


Haar slanke taille past nu beter onder de iets gekrompen trui dan mijn lijf.

Er was ook een fietsend gezin, waar ik even mee heb staan praten.


Ik had maar heel even gespeeld, maar het liep erg goed. Misschien ook omdat de gitarist met de versterker er nu niet was.


Woord van de dag.


Bouton d'or

Boterbloem in het Nederlands.



Bouton d'or betekent letterlijk vergulde knop.

Omgekeerd kunnen wij een Fransman uitleggen dat onze boterbloem letterlijk fleur de beurre heet.

Nu ga ik weer naar huis, en dan maar hopen dat de pomp het nog doet. Anders lees je morgen weer dat het sprookje van het aangesloten water maar heel kort heeft geduurd.

Doei doei, tot ziens.

A u    r e v o i r .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten