zaterdag 6 mei 2023

Mei: bloemenmaand, Mariamaand. Veel energie uitgestraald op jaarmarkt Lamastre.

 Goeie middag. Ik ben weer boven ongeveer na de beklimming vanaf Lamastre. Voor de derde keer deze week. Vandaag was het iets zwaarder dan afgelopen dinsdag en donderdag. Er zat meer gewicht in de fietstassen en de zon zette regelmatig mijn ogen in het zweet, zodat ik vaak af moest stappen om het zout er weer uit te krijgen.
Maar het was een prettig optreden omdat ik voelde dat ik  veel energie uitstraalde. Het heeft zeker te maken met de ervaring van vanmorgen. Omdat ik me moe voelde ging ik even liggen in de ochtendzon. Na een kort slaapje kwam er spontaan een liedje in mijn hoofd op.

Hij is gekomen die lieve mei, Maria.
En op Uw hoofd een bloemensprei, Maria.
Bloemen die wij plukken gaan,
Nu zij rijk ter Velde staan.
Ave, ave Maria

Daarbij dacht ik aan een paar mensen met wie ik dit lied zou willen delen, ben opgestaan uit mijn luie stoel en heb het met de accordeon opgenomen via de voicerecorder.
Daarna daalde ik snel, vervuld van inspiratie vanwege mijn verbondenheid met Maria, naar Lamastre.
Daar heb ik bovenstaand lied ingebed tussen alle andere vrolijke liedjes door en heb ik er een waar feestje van kunnen maken.
Er is vandaag een kennis van mij jarig en ik heb Wim gevraagd of hij mijn lang zal Paul leven wilde filmen.

Lang zal Paul leven in de gloria.

Wim zelf was niet zo te spreken vandaag. Hij had tot één uur vanmiddag weinig publieke belangstelling. De dag duurt lang voor hem want hij moet tot vijf uur door. Zolang duurt de jaarmarkt. Maar ik kan gaan wanneer ik wil. Maar juist toen ik nog even bij hem zat voordat ik ging leek het even gezellig te worden rond zijn kraam. Een filmpje ervan staat straks op de status van Whatsapp.


Het begin van toch nog een gezellige middag voor Wim?


Er was ook nog een ontmoeting met een zekere Alain. Hij kent Wineke goed en mij een beetje.



Behalve  Alain waren er meer bekenden die ik trof en met de mensen van de groentekraam naast mij was het ook gezellig.
Denkend aan mijn nabije toekomst krijg ik veel zin om er een speelrijke zomer van te maken. Er zijn allemaal zulke prachtige markten binnen een straal van honderd kilometer. Kleine toerneetjes van telkens een week tot tien dagen lonken me. Dus misschien blijf ik deze zomer in de buurt en zet ik nog wat meer bloemetjes op het terrein. In ieder geval heb ik ook weer een nieuwe zak met potgrond op de fiets naar boven getrapt.
Dankzij Wim is er hier weer een woord dat we onder de loep kunnen nemen.

Woord van de dag.


Na-apen.

In het Frans laten ze na weg en zeggen ze

Singer.

Afgeleid van het woord singe, wat aap betekent.

Nu we het toch over na-apen hebben: Iemand bracht mij deze week het volgende gezegde:

Wie achter de kudde aan loopt loopt altijd met zijn voeten in de stront.

Zo, nu verder naar huis en ik wens u nog een prettige avond.

B o n n e   S o i r é e .

2 opmerkingen:

  1. Wat geweldig allemaal en super mooi om te lezen! Ben benieuwd of wij je nog zien in Alphen ... heerlijk in Frankrijk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jawel hoor, Alphen en omgeving is ook heel gezellig. De zaterdagmarkt van Wageningen bijvoorbeeld is geweldig, ik denk ook aan Kerkdriel, Uden, Veenendaal om er maar een paar te noemen. Daar verheug ik me ook al weer op.

      Verwijderen