dinsdag 9 mei 2023

De hele dag huisgehouden.

 Goedenavond.
Bijna half negen nu. Van vanmorgen af tot nu bezig geweest met het gastvrij maken van de hoofdcaravan. Dat schiet nu aardig op. Morgen moeten voornamelijk nog de slaapkamers van de beide dames in orde gemaakt worden.
Een kast die volgepropt was met boeken heb ik helemaal ontruimd nadat ik geconstateerd had dat er lezers op vier pootjes hun (in)drukken achtergelaten hadden. 



Nu is deze kast weer mooi gesorteerd gevuld met boeken. Grappig was dat ik schoolboeken van de middelbare school terugvond die nu ook nog wel weer leerzaam kunnen zijn. Grappig was ook dat er zelfs nog een door mij gemaakte wiskundeopgave met correctie van de leraar bij was.



Ondertussen word ik hier nu geplaagd door regendruppels die na de regen van vanmiddag nu toch weer uit de lucht komen vallen. Had ik niet meer verwacht. Een half uurtje geleden stuurde ik een filmpje naar de status van Whatsapp waar te zien is hoe wolken zo mooi aan het oplossen waren na regen.


Een foto uit het filmpje.

Maar nu lijkt de lucht toch verder te klaren en kan ik mijn verhaal afmaken.
Voor mijn doen is de badkamer nu weer heel netjes geworden. Het lijkt wel een hotelkamer, schreef iemand. 






Met deze foto's kan ik wel adverteren op vakantieindeArdèche.nl



Soms was ik vandaag moedeloos, want altijd als ik ergens voor opruiming zorgde zag ik ergens anders weer van alles liggen wat er niet hoort. Waar moet ik alles laten op een nette manier? Onder de tafel lagen allemaal klompen die ik ooit wil schilderen. Om ze buiten nat te laten regenen is ook niet goed. Toen vond ik een originele oplossing.


In de oven die het al lang niet meer doet is plaats genoeg.

Als je opruimt kom je van alles tegen, zo ook een mooie Franse spreuk die zijn evenknie in het Nederlands heeft.


Spreuk van de dag.

Le poussin chante comme le coq lui apprend.

Letterlijk staat er dat het kuiken zingt zoals de haan het hem geleerd heeft. Bij ons hebben we daarvoor:

Zoals de ouden zongen zo piepen de jongen.

Lekker slapen is mijn wens en dat ga ik weer doen boven in het tuinhuisje. Daar droom ik beter dan beneden in het luxere bed van de hoofdcaravan waar morgen een van de gasten gaat slapen.

B o n n e   N u i t .

Ps. Als het goed is komen Ageeth en Marjolein morgen tegen de avond en moet ik een beetje kijken wanneer bloggen het beste uitkomt. Misschien wel voordat ze er zijn.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten