zondag 7 mei 2023

Kacheltje aan vanmorgen. Buurman Frank gaf tomatenplanten en organische mestkorrels.

 Goedenavond. Het is kwart voor zeven en de zon schijnt tussen de wolken door na een vooral grijze dag. Vanmorgen was het bewolkt met wat motregendruppels en dat inspireerde me om het kacheltje in het tuinhuisje aan te maken en daar een beetje de luilak uit te hangen.





 De Franse krant, gisteren gekocht, bracht me  een leuke uitdrukking, die een Nederlandse tegenhanger heeft.

Zegswijze van de dag.

Twee vliegen in één klap.

In het Frans hebben ze het over een steen, waar je twee klappen mee uit kunt delen.

Faire d'une pierre deux coups.


 Ben vanmorgen ook al een uurtje op de blogplek geweest om naar het voetballen van gisteravond te kijken. Er vielen net niet genoeg druppels om mij weg te jagen voor het einde van de laatste wedstrijd Ajax- AZ.
Het regende ook nog niet genoeg vanmiddag om niet buiten de afwas te kunnen doen.






Beneden bij de weg liggen nog steeds de meeste van de uit de fietstassen gehaalde boodschappen, die ik gisteren heb  gedaan, maar de accordeon staat inmiddels al wel binnen.
 


Op het eind van de middag viel er  een iets serieuzere bui van een half uur, maar die werd gevolgd door een openbrekende lucht, zodat ik nu hier weer in het avondzonnetje op mijn blogplek zit en mooie wolken met de heuveltoppen zie spelen.





Dit keer heb ik een stoeltje meegenomen, vanwege het nat geregende gras.



Af en toe loopt er een mier over mijn been, die ik dan weer een zetje geef. Maar eentje ervan heb ik laten rondlopen onder het toeziend oog van de camera. Deze is nu te zien op de status van Whatsapp.




Een merel fluit ondertussen ook heel mooi.

Ik blijf nog even zitten, om nog even televisie te kunnen kijken en wens u ook een prettig vervolg van de avond.

B o n n n   S u i t e .

Ps. Gisteravond toen ik na Lamastre en het schrijven het laatste stukje naar huis fietste trof ik buurman Frank. We hadden elkaar nog niet gesproken sinds ik terug ben. Hij had heel veel tomatenplanten in de aanbieding, maar toevallig had ik er gisteren ook een zestal gekocht in Lamastre.
Maar twee minitomatenplanten heb ik wel meegenomen. 
Het zit er dus in dat ik nog een tuintje ga maken, want ook het mestprobleem is opgelost. Hij gaf me ook een zak organische korrels mee.
Doeiiii 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten