zaterdag 24 juni 2023

Ontstemd op een stemmige markt. Iemand was bezig op een bijzonder instrument. Tournee van in totaal drie dagen.

 Goedenavond.
De krekels kwetteren uitbundig, net als de kikkers, op dit plekje aan een rivier. Even het concert van twee partijen opgenomen op de voicerecorder, want het ging even heel fanatiek.
Besloten om het dit keer maar op een kleine tournee te houden.
Na de markt vandaag in Privas volgt morgen nog de rommelmarkt in La Voulte, waarna ik door naar huis fiets. Het blijkt namelijk dat in deze buurt maandag en dinsdag geen leuke markten zijn. Die zijn er pas in juli en augustus. Misschien ga ik dan nog een keer en doe dan in een week de markten van de Zuid-Ardèche.
Het was vandaag wel afzien met spelen omdat mijn oren het niet goed deden. Ik kon met moeite mijn eigen muziek verdragen. Het publiek wel. Er was een gezellige sfeer en daar mocht ik mijn bijdrage aan leveren.
Er was een andere muzikant, waar ik meer oor voor had.




Deze man bespeelt een bandoura, een instrument dat in Oekraïne zeer bekend is. Op de status van Whatsapp staat straks een filmpje.
 waar hij speelt. Voor wie interesse heeft is er meer informatie op zijn site.
www.thierryhercod.com
Ook vandaag mocht ik weer verschillende marktmensen begroeten die ik ken van markten dichter bij huis.
Na de markt heb ik genoten van een luie middag. De afstand tot La Voulte is niet groot en het ging allemaal bergafwaarts. Wel moet ik morgenochtend nog wel dertien kilometer. Maar het plekje aan de rivier waar ik nu ben wilde ik niet afslaan. Heb onder andere een lekker bad genomen, tussen de kikkers, en dat verfriste.




Water om me te wassen en...........




............vuur om eten te koken.


Wel jammer enerzijds dat ik nu niet verder ga op tournee, maar de andere kant op zou ook veel klimmen betekenen, terwijl ik nogal moe ben. En dat alles voor maar één interessante markt. De rommelmarkt voor morgen is ook wel leuk, maar die heb ik al een keer gedaan dit voorjaar.



Uitdrukking van de dag


Einstellen (Duits)

Stopzetten (Nederlands)


In het Duits heb je dus precies het tegenovergestelde van wat wij Nederlanders zouden denken.
Nou, tijd voor een toetje nu onder het genot van het concert der krekels en kikvorsen.

Een fijne avond gewenst.

B o n n e   S o i r é e .


Geen opmerkingen:

Een reactie posten