dinsdag 27 juni 2023

Hans is terecht. Planten leken verlept bij aankomst, maar allemaal bijgetrokken. Naar markt Lamastre voor ontmoeting met Bruno. Brief gepost.

 Goedemiddag.
Weer is het vroeg. Bijna drie uur nu. Kom nu van Lamastre af, waar markt was. Hoofddoel was om er Bruno te ontmoeten. Bovendien heb ik een brief gepost, die misschien belangrijk is. 
Er was een gitarist op de markt, van wie ik een filmpje gemaakt heb dat ook de status van Whatsapp komt te staan. Zelf heb ik niet gespeeld. De ontmoetingen gingen voor.

Hans is ondertussen op Les Costilles. Hij was er gistermiddag ook toen ik thuiskwam van de afdaling uit het rhonedal. Zoals ik schreef maakte ik me zorgen omdat ik lang niks van hem hoorde. Misschien heeft ie gewoon geen bereik met zijn telefoon of is de accu leeg, was een mogelijke conclusie. En dat was inderdaad zo.


Daar zit Hans, op zoek naar de oorzaak waarom zijn berichten niet weg gingen.


Hans had een vermoeiende reis achter de rug. Midden in de nacht met de trein van Carcassonne naar Valence en gistermorgen zeven uur verder met de bus naar Lamastre. Daar gelift richting mijn plekje. Dit had nogal wat voeten in de aarde, want hij werd te ver afgezet. Enfin, hij is er gekomen en vannacht heeft ie lekker bij kunnen slapen.
Benieuwd was ik ook hoe het na mijn afwezigheid met mijn planten vergaan is. De eerste die ik zag was de tomatenplant die in een pot staat op het terras.


Erg armetierig staat de tomatenplant naast de nog frisse geraniums.



En de pompoenplanten, hoe zou het daarmee zijn?


De eens zo krachtige pompoenplanten liggen op apegapen.


Dus ik was heel blij dat ik nog niet een week langer weggebleven was. De tomatenplant kreeg meteen water en trok snel weer bij.






De pompoenplanten kregen pas water toen de zon er niet meer op scheen, doch ze richtten zich ook voor die tijd al op. Blijkbaar duiken ze in de felle zon sowieso in elkaar, zonder of met water.
Maar later op de dag waren ze weer helemaal de oude.




De uitdrukking van vandaag is weer een Spaanse.


Uitdrukking van de dag.


Drie keer is scheepsrecht




A la tercera va la vencida


Wat letterlijk betekent: 
De derde keer heb je geluk.

Een prettig vervolg van deze dag is mijn wens.

B o n n e  S u i t e .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten