dinsdag 6 juni 2023

De beste en leukste markt tot nu toe van mijn tournee. Vaison-la-Romaine. 23 kilometer tot die van morgen bijna afgelegd.

 Goedenavond.
Het liep niet zo vlotjes vanmiddag, het zoeken naar een kampeerplaats. Ik hield daarbij ook rekening met het bereik dat hier tussen de heuvels niet zo goed is. Maar dat is hier waar ik uiteindelijk beland ben ook niet perfect.
De markt in Vaison-la-Romaine verliep heel goed vanmorgen. Het begin is altijd belangrijk. Daarvoor had ik een ruime plek gevonden waar de marktmensen weinig last van me konden hebben.
De vrouw tegenover me die honing verkocht kwam al vrij snel bij me staan. Ik dacht oh jee, maar ze vroeg of ik op zondag op brocantes wilde spelen die gehouden worden in een plaatsje in de buurt. Niet zo veel kans daarop want heel snel kom ik  niet meer hier.


Op de status van Whatsapp zie je een filmpje hiervan.


Toen ik na een uurtje de boel inpakte om koffie te gaan drinken en daarna een andere plek in te  nemen reageerde ze zelfs teleurgesteld dat ik wegging. Zo kan het dus ook gaan.
Een en ander stimuleerde natuurlijk mijn zelfvertrouwen en na de pauze durfde ik overal te gaan staan, ook waar de dichtheid van de verkopers groter is.
Over het algemeen tevreden gezichten om me heen dus. Ook werden er legio foto's van me gemaakt.
Een markt die zo mooi ging als deze heeft ook weer het plezier in het spelen vergroot en morgen durf ik het ook wel weer aan in Buis les Baronnies. Hier is de markt klein maar druk en er zijn meer alternative mensen dan op de voorgaande markten. Mijn ervaring daar is over het algemeen goed, maar het probleem is dat je je meer op moet dringen dan gemiddeld, omdat er minder ruimte is. Maar ja, als ik zo goed speel als vandaag kunnen de marktmensen veel hebben.
Tot deze speelplaats is het morgen ongeveer nog vier kilometer, dus kan ik lekker ontspannen de dag beginnen, net als vanmorgen, zonder me te hoeven haasten.
Het was mooi fietsen met prachtige stapelwolken in het vizier.

Regen werd er vandaag niet verwacht, maar toch, vanavond is er weer een kans daarop.


Daarachter in de verte is een stuk Mont Ventoux.

Aan de rand van Vaison-la-Romaine staat een merkwaardige gebouw.



Lezers die Grieks gehad hebben op school kunnen het misschien ontcijferen, maar ik niet.


Vaison heeft ook een middeleeuws gedeelte.



Met het zicht hierop kwam ik vanmorgen aangefietst. In andere jaren ging ik in de middag na de lunch nog eens die richting op en ging halverwege de oprijlaan staan met mijn accordeon. Het was altijd bingo. Maar vandaag heb ik gekozen om rustig de drieëntwintig kilometer aan te vangen die me te doen stonden om  daarna op tijd ter plekke te zijn. In die tijd schreef ik ook nog geen blog, en met dat schrijven ben ik ook wel een tijdje zoet.


Titelsong van de dag.


I did it my way ( Frank Sinatra)





Comme d'habitude ( Claude François)





De meeste lezers zullen wel weten waar Frank Sinatra over zingt .
Claude François bezingt de sleur van het huwelijk.


Intussen dondert het achter mij al flink, maar ik mag lekker in de tent hiervan weer genieten.

Tot morgen


À  d e m a i n .









Geen opmerkingen:

Een reactie posten