vrijdag 30 juni 2023

Merkwaardige vondst op Les Costilles.

 Goedenavond.
Het is gisteravond gaan onweren en daarna is het nog lang blijven doorregenen. Pas in de middag hield het op. Vreemd voor deze tijd van het jaar hier. Maar de kans wordt steeds kleiner dat we deze zomer met droogteproblemen te maken krijgen.
Een hele rare ontdekking deed ik vanmorgen, toen ik even buiten moest zijn om water te pompen.




Het lijkt een zeester. Één van de vijf pootjes is afgebroken, omdat ik hem daar wilde oppakken. Het is dus heel teder materiaal. En enig in zijn soort, want in de verste verte is er geen tweede te vinden. Volgens Hans is het een soort zwam, want een zeester heeft geen stengel. Het lijkt dat dat lichtere gedeelte in de grond gezeten heeft.
Opvallend is ook dat het ding stinkt van verrotting. Als je in de buurt komt ruik je dat. Maar van zo'n klein ding verwacht je dat niet. Eerder van een wild zwijn dat ergens ligt te rotten. Dit ruik ik onderweg af en toe en dan fiets ik snel verder om uit die reuk te zijn. Zo erg is het nu niet, maar toch typisch.
Tegelijkertijd bleek dat de twee spreukenbordjes die ik gisteren gemaakt had over Maria allebei ongeveer van hun tekst ontdaan zijn door de regen, terwijl de meeste andere nieuwe creaties min of meer nog intact waren.





Dan gaan mensen zoals Hans en ik al gauw denken dat er een wonder gaande is. Een marialiedje dat ik erg mooi vind kwam meteen in me op: "Oh Sterre der Zee" . En de associatie kwam met de zeester. Wim denkt al meteen dat Maria de bordjes heeft getransformeerd tot die zeester.
Maar ik denk toch vooral nuchter dat het feiten zijn die toevallig samenkomen. Heb vandaag met gele verf de spreuken nog eens overgedaan. Die is in ieder geval beter van kwaliteit dan de gebruikte witte. 





Vroeg gekookt en bijtijds hebben we (ratatouille) gegeten.
Daarna is Hans een eindje gaan fietsen en ben ik naar hier gegaan om allereerst wat administratie te doen die thuis niet lukte. Met regenweer is het bereik daar zeer slecht.


Na de regen weer veel blauw aan de westelijke horizon, gezien vanaf de blogplek.

Onderdeel van mijn administratie is het maken van taaltesten. In het Nederlands, Frans, Spaans en Duits krijg ik elke dag twaalf vragen te beantwoorden. Vaak staan daar  spreekwoorden of uitdrukkingen in, die ik dan hier kan vermelden. Zojuist heb ik weer een Spaanse gevonden.



Uitdrukking van de dag.



Sentirse como Pedro en su casa.




Zich ergens helemaal thuis voelen.


Letterlijk staat er : Je net zo voelen als Piet zich voelt in zijn huis.


Op de status van Whatsapp heb ik vandaag nog een filmpje gestuurd dat gisteren gemaakt is op Les Costilles, waar Wim en Hans gezellig aan het klessebessen waren.
Voor vanavond nog een mooie avond gewenst.



B e l l e   S o i r é e .







Geen opmerkingen:

Een reactie posten