maandag 26 juni 2023

Om één uur op de col gearriveerd, met uitzicht op Les Costilles. Klim terug naar huis goed verlopen , maar waar is Hans????,

 Goedemiddag.
Het is pas kwart over één nu. Zit op de Col de Montreynault. De beklimming uit het dal van de Rhône naar de heuvels van de Ardèche zit erop.
Vergeleken met twee weken geleden ging het me veel beter af. Het is elke keer weer verschillend. Afhankelijk van onder andere of je geduld hebt. Vooral als je niet te ver vooruit denkt gaat het veel beter.  Het vroege uur van vertrek speelt ook mee. Fietsen in het hier en nu ging goed vandaag, dat lukt de ene keer beter dan de andere. Je moet tijdens het fietsen niet verlangen om tien kilometer verderop te zijn, laat staan op je einddoel. 
Er zijn veel bomen op het parkoers en de zon bleef ook meest verscholen achter de oostelijke heuvels rechts van mij. Bovendien staat er een windje uit het noorden vandaag, dat er ook voor zorgt dat de warmte niet drukkend is.


Daar zit ik dan, met het uitzicht op het einddoel Les Costilles.

Zal Hans er al zijn, vraag ik me af? Sinds gistermiddag niks meer van m gehoord. Dat is vreemd. Telefoon kwijt? Of niet genoeg accu meer misschien? Misschien zit ie gewoon lekker in de schaduw te wachten op mij? Ik zal het zometeen zien en morgen lees je het wel.



Iets na acht vanmorgen was de fiets vertrekklaar.


Nog geen koffie vanmorgen om negen uur. Eerst nog twee uur klimmen tot in Vernoux.

Wel koffie in Vernoux, om elf uur vanmorgen.



Een schaduwrijk parkoers.


De uitdrukking van vandaag komt weer uit het Spaans.


Uitdrukking van de dag 


Wie niet sterk is moet slim zijn.



Más vale maña que fuerza.


Maña betekent manna, het brood dat voor de Israëlieten uit de hemel kwam vallen.

Op de status van Whatsapp komt nog een tweede filmpje dat ik zaterdag gemaakt heb op de markt van Privas van de muzikant met zijn mobiele harp, een instrument uit Oekraïne.


Een prettige vervolg van deze dag is gewenst.


B o n n e   S u i t e .




Geen opmerkingen:

Een reactie posten