woensdag 21 april 2021

Tom bereidt de tuin voor, ik de ratatouille.

 Gisteravond is Tom nog druk bezig geweest met het voorbereiden van tuintjes.
Er moest gepast en gemeten worden, want alles moet in de juiste verhoudingen komen.







Ondertussen bereidde ik de maaltijd, ratatouille.




Dat is een beetje ingewikkeld omdat de sterkte van het houtvuur tegelijkertijd geregeld moet worden.
Ook heb ik er maar één pan voor, die niet zo groot is als ik thuis gewend ben.
Maar toen alle groenten erin zaten liep hij nog net niet over, dus was het goed uitgemikt.
Daarna snel in een grote schaal, schoonmaken en water erin voor de macaroni, waaronder het vuur naar hartelust mocht branden.

Zojuist, zeven uur, is Tom gearriveerd.
Behalve het werken aan de muren was hij ook op stap geweest voor materiaal voor zijn geplande tuin.




Voor mij bracht hij een lekkere reep chocolade mee.



Straks ga ik ze weer vergasten op een maaltijd.
Het wordt spinazie.

Inmiddels komt Mees ook thuis. Het stucken gaat hem steeds beter af.
Omdat het lichamelijk werk is gebruikt hij ook  spieren die hij anders niet gebruikt, ook in zijn benen. Dus dat merkt hij.

Vanmorgen was ik proper Jetje en heb de afwas netjes gedaan, zodat we straks met een schone lei kunnen beginnen.




De Franse radio aan gehad en die  bevestigde dat op 3 mei de lockdown ten einde is wat betreft de tienkilometerlimiet.
Van een vriend hoorde ik dat ze het allemaal toch niet zo nauw nemen.
Kennissen waren ongehinderd van Frankrijk naar Spanje gereden.
Maar ik zal het hier tot die datum gemakkelijk uithouden.
Het is en blijft gezellig met zijn drietjes.

Een smakelijk eten gewenst voor hen die de Franse dinertijden ook aanhouden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten