donderdag 5 januari 2023

Met Thea en Annette afgesproken in Nerja. Betekent polemiek ruzie of discussie? Daar had ik met iemand discussie over. Of was het ruzie?

 Lieve hemel!

Paars, oranje, geel, blauw,
Wat hou ik toch van jou!
Zachtjes veranderen jouw kleuren,
En dooft uit dit hemels daggebeuren.


Het ondergaan van de zon valt hier elke dag weer anders te beleven. Vandaag was er een smalle wolk boven de zeehorizon, waarachter geleidelijk de zon verdween.




Toen ik dacht dat dit alles was wat de zon betreft, kwam hij als verrassing toch nog even tevoorschijn, vanonder de wolk in de zee duikend. Het leverde achtereenvolgens deze plaatjes.





En dat net nadat Annette constateerde dat de foto's van dit toestel niet zo scherp en kleurrijk zijn dan die van haar. Je ziet inderdaad het verschil. Vanmorgen hadden we afgesproken in Nerja om daar koffie te drinken en we hadden iemand gevraagd om ons op de foto te zetten.



Even later maakte Annette onverwachts een foto van Thea en mij.



Hier schittert  nog meer het prachtig kleurrijke tenue van Thea en mijn trui is ook mooier.
Mijn voornemen om een nieuwe smartphone aan te schaffen is nog steeds niet ingewilligd, maar dit is weer een reden te meer.
Nadat we afscheid genomen hadden, (Annette en Thea vertrekken morgen weer naar Nederland), ben ik naar het centrum van Nerja gegaan met de bedoeling daar eens wat accordeon te spelen. Echter na al die koffie die ik ophad moest ik zo plassen dat ik eerst maar weer ergens wat ging drinken om naar de wc te kunnen. Openbare toiletten heb ik in Spanje nog niet aangetroffen en ook in Nerja zag ik zo gauw niks. De winkelstraat was wel interessant voor mijn gevoel, maar het optreden is voor een volgend keer. Het was nu te laat geworden. Tegen twee uur gaan in Spanje de winkels dicht tot zeker vijf uur.
Maar hier is in ieder geval vast een foto van het terras in het centrum.


Een filmpje staat op de status van Whatsapp.

Gisteren had ik via WhatsApp met iemand een discussie, waar het woord polemiek in voor kwam. De discussie laaide hoog op en leek op ruzie uit te draaien. Het kwam allemaal door een misverstand over de betekenis van het woord. Ik wist niet beter dan dat het ruzie betekent, terwijl hij het woord als synoniem voor  discussie ervaarde.
Zo zie je maar weer hoe onverwachts de vlam in de pan kan slaan, want juist het begrip  vuur was onderwerp van gesprek.
Over vuur gesproken, mijn kampvuurtje hiernaast is, terwijl ik dit schreef, al lang weer uit. Het eten staat erop en gaat nu gegeten worden. Het vuur van de schrijfinspiratie ging even voor.
Een prettige avond nog.

Hasta la vista.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten