zondag 29 januari 2023

Heel gezellig op markt Villarica. Koud op de camping.

 Goedemiddag. Buenas Tardes.
Ben de tent in gedoken. Vandaag sluit de dag niet af met een zonnetje zoals meestal maar met een kille wind in een bewolkt rakende atmosfeer. De tent wappert, dus ik vraag me af of ik m niet vast moet zetten. De verwachting voor morgen en de rest van de week is gewoon weer veel zon, maar de eerste uren van de dag is het altijd afzien en dat zal nog wel zo blijven. Hoewel, voor mij wordt het anders. Ik ga binnenkort, misschien morgen al, de camping verlaten. 
De eerste mouw van de trui is een aardig eindje gevorderd tijdens mijn verblijf hier.


De bijbehorende tekening ziet er nu zo uit.



Zoals de hele reis is dit ook een plan dat aan verandering onderhevig kan zijn.

Op de markt was het vanmorgen heel gezellig en ik heb weer een beetje beter gespeeld dan gisteren. Ik kom steeds meer in de flow. Maar ja, als ik verder reis verlies ik dat ritme weer. In ieder geval ben ik blij dat ik de accordeon nog steeds in mijn reisbagage heb.
Gisteren was er iemand die mijn klomp wilde kopen vandaag een mevrouw die een van de twee Spaanstalige spreukenbordjes wilde.

Om de kost te verdienen moed je de moed niet verliezen 

In het Spaans is deze spreuk sterker dan de Nederlandse vertaling. Ganando,winnen, staat daar tegenover perder, verliezen.
Leuk dat een Spaanse vrouw deze spreuk wou. Maar ik heb het niet gedaan. De Spaanse marktbezoekers moeten ook iets te lezen hebben.
Maar op deze markt waren heel veel toeristen van allerhande nationaliteiten. In het Duits, Nederlands, Spaans en Frans heb ik teksten.





Er waren leuke mensen vanmorgen. Een Duits stel trok een karretje voort waarin af en toe hun kind in wordt vervoerd.




En deze mensen kwamen voorbij toen ik aan het filmen was voor de status van Whatsapp.



Toen ik uitgespeeld was kwamen Paul en Wineke. Ik zag ze aankomen, maar mij zagen ze pas toen ik onderstaande foto gemaakt had.



We dronken koffie en aansluitend werd ons de warme lunch opgediend. Paul tracteerde.
Zometeen ga ik Wineke en mezelf tracteren op nog een warme maaltijd. Dit keer wordt die niet klaargemaakt op een spaarvlammetje, maar we laten ons nog maar een keer bedienen in een door Wineke uit te kiezen restaurant. Het is daar vast prettiger eten dan hier in de wind voor de tent.
Een smakelijk eten is mijn wens voor wie nog niet gegeten heeft.

Che approveche!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten