woensdag 25 januari 2023

Nat geworden spullen weer droog geworden in de zon. Vogeltjes wassen zich in de plassen. Voor kindertjes in Nederland gespeeld.

 De stortregen van gisteravond heeft niet zo lang geduurd als voorspeld en ook de windvlagen werden snel minder. Wel moest ik met beleid gaan liggen en met het omdraaien ervoor zorgen dat mijn hoofd de kletsnatte binnentent niet raakte. De slaapzak was vooral vochtig aan het voeteneind, maar de binnenslaapzak hield mijn voeten toch wel droog.
Vandaag was de zon weer present voor een groot deel van de dag, zodat alle nat geworden spullen weer droog zijn geworden.
De vogels profiteerden meteen van de gevormde plassen. Wineke zag  een viertal volop aan het badderen, maar toen ik mijn fototoestel in gereedheid had gebracht was het er nog maar één.



We zijn zoals vaak in het café tegenover de camping weer koffie wezen drinken en vanmiddag hebben we er tapas gegeten. Daarwas ook weer gelegenheid om de krant te lezen.
Naast breien ben ik ook een paar keer de camping rond gegaan met de accordeon. Buren kwamen met een camera op me af. Ze hadden hun kleinkinderen aan de lijn, die ik trakteerde op een paar liedjes uit mijn Nederlandse kinderrepertoire. Dat vonden ze natuurlijk prachtig. Zou de geschilderde steen, die we later op tafel vonden een dankreactie van die mensen zijn?



Wineke wil het morgen na gaan vragen.


Toen de zon al vrij laag stond ben ik naar de grote supermarkt Consum gefietst voor boodschappen. Dat kun je wel zien aan de lange schaduw op de heg.





Een filmpje op de status van Whatsapp laat meer zien.

We aten vrij laat vanavond, ook omdat het met onze campinggasjes niet opschiet om de zaak gaar te krijgen, wat ook te maken heeft met de lage temperatuur.






Maar daardoor hadden we meer aandacht voor de sterrenhemel.

De maan duldt Jupiter boven zich.


Een prettige avond is mijn wens.


B u e n a s    T a r d e s .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten