donderdag 26 januari 2023

Carnavalsstemming bij mij. De leegloop is begonnen.

 Goedenavond.
Over drie weken gaat de carnaval beginnen, heb ik vandaag begrepen. Wineke is een fervent vierder en wil het feest niet missen. Zelf kan ik er ook wat van, maar het is toch al vele jaren geleden dat ik me uitbundig door de carnavalszalen bewoog. De liedjes die mij zo bewogen heb ik echter nog veelal in mijn hoofd en sinds ik de accordeon heb ontdekt breng ik die ook buiten het carnavalsseizoen ten gehore. Vanmorgen op de camping ben ik er een paar door gaan nemen.
Ik weet niet hoe het op de mensen hier over kwam, maar zelf werd ik er vrolijk van.
Na mij kwamen er meteen ook anderen die lawaai gingen maken.



Er staan nogal wat dode bomen op het terrein en op professionele wijze werd er eentje neergehaald. De dunne takken waren prima droog en geschikt voor mij om er een eetvuurtje mee te maken. Maar nee, nee, nee, dat mocht toch echt niet. Dus zolang ik op de camping ben is het nog even aankloten met gasjes die waakvlammetjes geven. Misschien binnenkort een vuurtje maken op het strand en ook Paul uitnodigen om te eten.
Vandaag aten we uitgebreid in ons cafetaria. In Spaanse restaurants krijg je standaard een voorschotel voorgeschoteld.


Hier besprenkelt Wineke die met olie en azijn.



En dan komt het echte voorgerecht.



De hoofdmaaltijd was voor mij evenals dit voorgerecht een gok. Het bleek een potje met stoofvlees en frietjes te zijn. Beiden waren we zeer tevreden over onze keuzes en de hoeveelheid was ook zo dat we vanavond besloten niet meer te koken.
Op dit moment, zeven uur,  is Wineke even wandelen. Een uurtje geleden deed ik dat ook: op de camping liep ik een beetje op en neer, in afwachting van de telefoon die een plotselinge leegloop van de energie had. Maar nu is ie weer op vijfentwintig procent.
Een beetje in de toekomst kijkend denk ik tot en met zondag nog te blijven. Morgen en zaterdag zijn er markten waar we samen heen willen gaan en zondag is weer de toeristenmarkt op loopafstand.
Wineke blijft ook niet zo lang meer. Ze heeft in Nederland het een en ander te regelen en natuurlijk wacht daar de carnaval op haar.
We wensen de lezers nog een fijne avond en tot morgen.


H a s t a   M a ñ a n a .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten