dinsdag 3 januari 2023

De magie van het breien verbonden met de sfeer hier. Naar markt van Nerja geweest, maar niet gespeeld.

 Terwijl de westelijke horizon nog de sporen nalaat van de zon die hier vandaag weer volop geschenen heeft staat de half gewassen maan al vrij hoog aan de hemel. Vannacht toen ik er even uit moest stond ze bijna loodrecht boven de aarde. Dat heb je in die zuidelijke streken.
Ik zit nog buiten en zie aan de horizon ook nog steeds Venus. Heb er net een foto van gemaakt.



Er waren boven de horizon van de zee ook magisch aandoende wolken vandaag.




Ondertussen zat ik  in de wereld van het breien en dat versterkte voor mij de aandacht voor mijn omgeving. 

Het begin van een mouw.



Om in die wereld te komen moest ik wel moeite doen. Er zijn tegenwoordig zoveel andere aantrekkelijke dingen die je uit het hier en nu halen. Wat je allemaal niet kunt met je smartphone!
Vandaag dinsdag is er markt in Nerja en in vorige afleveringen heb ik daar wel gespeeld. Omdat het zo goed voelde om hier te zijn heb ik er lang mee gewacht om te gaan, mezelf telkens afvragend: Heb ik wel zin om te spelen? Tegen half één vertrok ik, toch maar met de accordeon in de fietstas. Maar bij aankomst daar tegen één uur vond ik er de animo te slap om een duit in het zakje te doen of in mijn koffer te laten komen. Het was ook te laat, want marktmensen waren al voorbereidingen aan het treffen voor het vertrek. Maar vergeleken met andere jaren dat ik er was, was er veel minder te doen. Het halve marktplein was leeg, terwijl er toen een drukte was zoals in de zomer op markten in de Provence. Desalniettemin was het wel interessant om over de markt te lopen, want ik ben er ook om verslag uit te brengen. Een filmpje staat op de status van Whatsapp. Hier zijn enkele foto's van wat er zoal te koop is.





Hieronder zie je een toekomstige flamencodanseres.



Na de markt koffie drinken en boodschappen doen. Bij de supermarkt sprak ik een Nederlander. Zijn vrouw en hij waren met de fiets en hadden een hondje in de fietsaanhanger.
Ze kwamen uit Veghel en we hadden het over de brand in de nieuwjaarsnacht die een kapel had verwoest.( Ik zag het op het journaal.) Ze waren wel met de camper, de fietsen waren voor plaatselijke uitstapjes.
Andere mensen die met hun camper nu door Spanje reizen zijn Jan en José, je weet wel, het kapperspaar,  dat mijn ruige baard meteen kortwiekt als ik terugben uit het buitenland. Ze zijn nu in Sevilla. Een  ontmoeting hier is een van de mogelijkheden en dan blijf ik nog wat langer in mijn paradijsje. Ook met Wineke ben ik nog in overleg hoe we een ontmoeting arrangeren.

Wel, lieve mensen, dit was het weer voor vandaag. De onder gegane zon..............


...........komt morgen weer op.

B u e n a s   N o c h e s .


Geen opmerkingen:

Een reactie posten