zaterdag 28 januari 2023

Goed gespeeld in Vera op markt.

 Tergend langzaam is het eten op het gasje naar het kookpunt aan het gaan. 


Ondertussen zitten wij hier te blauwbekken van de kou.



Maar vandaag overdag was er weer een heerlijk zonnetje.  We zijn naar de markt van Vera gereden, net als vorige week zaterdag. Ik had mijn beste beentje weer eens voorgezet en goed gespeeld, al zeg ik het zelf. Wel geconstateerd dat één van de hogere tonen niet in orde is. Die heb ik bijna niet nodig, maar toch stoort het me als ik een vals geluid hoor. Misschien binnenkort het ding uit elkaar halen. Meestal lukken mij reparaties van accordeons, in tegenstelling tot die van fietsen.
Naar boven kijkend zijn Jupiter en de maan weer present.



 Een paar dagen geleden schreef ik nog dat de maan Jupiter boven zich moest dulden. Hierboven zie je hoe de snelle maan Jupiter nu al een heel eind voorbij gestreefd is.
Hieronder zie je hoe de stand was op 25 januari.


Intussen is het eten gaar geworden en hebben we alles opgekregen. Het was heel lekker. Het is half negen. Wineke heeft de warmte opgezocht van haar auto.
 Het is deze hele week koud geweest. Bij het opstaan is het altijd een beetje afzien. Vaak staat er een schrale wind. Wineke verzet haar auto elke morgen zo dat we een beetje uit de wind kunnen ontbijten. Gelukkig is de zon al vrij snel aanwezig op onze kampeerplek. Vanaf tien uur is de kou ongeveer wel uit de lucht.
Terwijl de meeste mensen hier vakantie hebben wordt er ook gewerkt. Er staan heel wat dode bomen op het terrein, die gekapt moeten worden, te beginnen met de kleine takjes.


Nogal precisiewerk lijkt me dit.

Morgen is er weer een grote toeristenmarkt op loopafstand. Als het droog is fiets ik daar naartoe met de accordeon. Maar er is kans op regen. Na morgen ga ik me voorbereiden op het vervolg van de reis.
We wensen jullie nog een prettige avond.

B u e n a s   T a r d e s .


Geen opmerkingen:

Een reactie posten