maandag 23 januari 2023

Bijzondere reiziger ontmoet op het strand. Kennismaking ook met Paul, met drieën gegeten in 'ons cafetaria'

 Gezeten met mijn slaapzak op mijn benen in de tent is het uit te houden. Mijn dunne regenjas is ook aan. Het is een koude dag in Spanje. Maar de zon was er ook ongeveer de hele dag.
Vandaag heb ik kennis gemaakt met ene Paul uit Engeland die in Bretagne woont en hier de wintermaanden doorbrengt. Paul en Wineke kennen elkaar ook van hier. Hij staat met zijn camper op het strand, hier niet ver vandaan.
Wineke en ik zijn na de koffie in 'ons' cafetaria naar hem toe gelopen. 
Toen we daar goed en wel waren en hij de koffie voor ons klaar had werd onze aandacht getrokken door een huifkar met tractor die het strand op kwam gereden.





Ik er meteen naar toe. Maar ik was niet de enige die aangetrokken werd door deze niet alledaagse verschijning.


Er stond ook al een Fransman vol interesse met de man te praten, die uit Duitsland afkomstig is en er drie maanden over heeft gedaan om hier te komen. Ik mocht een beetje als tolk spelen.


"Opa" van 73 staat voor de deur van zijn rijdend huis.


Zijn trouwe hondje van 14 is er ook bij.



Paul heeft een wat meer alledaagse reiswoning. Hij zat lekker in het zonnetje en uit de wind voor zijn camper toen wij eraan kwamen.


Hier zet hij koffie voor ons.

Later zijn we met zijn drieën naar 'ons' cafetaria gelopen en heb ik ons drieën getracteerd op het menu van de dag.




Dit was nog maar het voorgerecht.

Omdat deze lunch al vrij laat was hebben we besloten om vanavond niet meer te koken. Wineke is op dit moment nog even weg en haalt onder andere een lekker stokbroodje. Die lust ik nog wel zometeen. Voor morgen is er nog steeds het plan om naar een markt te gaan. Maar vanmiddag had ik ook zin om op de camping te spelen, niet met de bedoeling om op te treden. Maar ik kreeg spontane reacties dat mensen het leuk vonden. Dus ik hoef me niet in te houden als er spontaan aandrang in me is om muziek te maken. Vooral de melodie van oh sole mio zit vaak in mijn hoofd. En dat moet er dan maar uit.
Een fijne avond gewenst.

B u e n a s   T a r d e s .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten