woensdag 11 januari 2023

De holbewoners Nima en Roger weer ontmoet in Nerja. Straks FC Den Bosch tegen Ajax.

 Goedenavond.
Het lijkt er op dat het hier de laatste avond is. Heb het gevoel dat mijn verblijf hier in de buurt van Nerja klaar is en dat morgen de reis weer verder gaat. Je weet natuurlijk maar nooit met mij.
Vandaag wilde ik nog wat spelen in Nerja. Dat gebeurde ook, maar op één minuutje na niet op de manier zoals het meestal gaat, met de koffer open in de voetgangerszone. Ik had namelijk het stel Nima en Roger getroffen dat in een grot woont beneden aan zee, en waar José, Jan en ik afgelopen zondag op bezoek zijn geweest. Samen waren we een beetje het centrum uitgelopen, terwijl hij tingelde op zijn gitaar en zij vrolijk meehoepelde op zijn ritme. We zijn toen naar  een plek gegaan die zij blijkbaar al kenden met uitzicht op en toegang tot het strand van Nerja.


Voor mij gelegenheid om er een filmpje van te maken, dat nu op de status van Whatsapp staat.

Even later mengde ik me ook in dit spontane muziekfestival en speelde er flink op los met de accordeon, te beginnen met Daar bij die molen omdat er toevallig Nederlanders stonden te luisteren.
Voordat we elkaar tegenkwamen had ik een optreden met de koffer open en plein public steeds maar uitgesteld omdat het in het centrum wemelde van de politieagenten.





Het leek me beter om te wachten tot ze er niet meer waren. Dat het zo druk was met de ordehandhavers kwam misschien doordat er bij het stadhuis bezoek was van hooggeplaatste personen.



Toen ik mijn vriendjes tegenkwam wilde ik in eerste instantie hen laten zien hoe mijn show eruit zag terwijl één politieauto er nog steeds stond. Helaas, iets te vroeg. Na een minuut en een half liedje reed de auto via mijn plekje weg met de mededeling dat spelen niet mocht.
Maar het vervolg met hen was ook heel leuk.

Omdat ik vanmorgen niet durfde te spelen vanwege de agenten was ik meteen begonnen met koffie op een al vertrouwd geworden terras in het centrum. De vriendelijke bedienster, die zelf al raadde dat ik cafe con leche wilde,  voorzag me dit keer van drie koekjes, terwijl er de vorige keer al twee bij lagen.





Het oplossen van cryptogrammen vereist op reis wat voorbereiding. Piet scant ze uit zijn boekje en mailt ze vervolgens naar mij. In mijn schrift schrijf ik ze vervolgens over. Hier op het terras maak ik gebruik van een tafel, wat deze administratie vergemakkelijkt.





Als lunch liet ik me vandaag een bord met friet welgevallen.




De mouw van de trui krijgt een rode slinger in het groengele gedeelte. Daar is vanmorgen ook nog even aan gewerkt.




Vanavond negen uur is het in Den Bosch te doen. Mijn favoriete FC neemt het dan op tegen Ajax voor de beker. Veertig jaar geleden wonnen ze met drie nul van Ajax en die wedstrijd had ik gezien.
In de voorbeschouwing voor vanavond wordt deze heldendaad uitgebreid beschreven in de kranten en door de NOS. Voor vanavond geen illusies. Ze zijn zelf bang dat het eerder vijftien nul voor Ajax wordt.
Nou,  we gaan in ieder geval toch genieten van deze avond, wat er ook gebeurt.

B u e n a s   T a r d e s .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten