zondag 22 januari 2023

Markt met veel toeristen op loopafstand van de camping. Een dag met koude wind en stralend blauwe lucht.

 Goedenavond.
Terwijl Venus bezig is onder te gaan, in navolging van de zon, hebben Wineke en ik net onze tweede warme maaltijd binnen. De snijbonen met aardappelen smaakten voortreffelijk.
Vanmiddag hadden we net als gisteren ons weer laten verwennen in een cafetaria.





Daarvóór mocht ik weer de boel vermaken op een markt. Dit keer was ie dichtbij en ik ben er met de fiets naartoe gereden, terwijl Wineke te voet gegaan is.





Een overvol terras midden op de markt.

Het spelen gaat mij in zoverre beter af dan afgelopen zomer in de Ardèche en omgeving dat ik geen last meer heb van een echoënd oor. Maar heel goed mijn eigen geluid horen is ook niet het geval. Het spelen geeft in ieder geval een leuke interactie met de mensen. Er waren nogal wat Nederlanders en Belgen, die mijn Nederlandstalige bordjes konden lezen. Minder inheemse mensen waren er, vergeleken met op de markt van gisteren, die meer landinwaarts was. Dit was meer een attractie voor toeristen, die ik mocht vermaken.  

Veel kennis van mediterrane planten heb ik niet. Daarom hier maar eens een foto van wat ik in dat dorp onder andere zag staan, zodat de lezers zich over de naam van die grote planten die vooraan staan kunnen buigen.


Onderweg meende ik plantages met tabaksplanten te herkennen. Een bijbehorende foto komt nog wel als ik er aan denk.

Het was vandaag een dag met een strak blauwe lucht en een vrij felle en koude wind. De zon opzoekend was het toch goed uit te houden al breiend.
Morgen zal het ook zoiets zijn. Overmorgen heeft Wineke weer een markt in petto om met de auto naartoe te gaan.
Nu, tien over acht, ga ik op televisie kijken hoe onder andere de wedstrijd Feijenoord- Ajax verlopen is. Een fijne avond nog en tot morgen.

H a s t a  M a ñ a n a .  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten