zondag 1 januari 2023

Mijn overleden vriend Gérard wordt gemist. Gespeeld op rommelmarkt van Nerja. Twee panden van trui nu af.

 Goedenavond, Buenas Tardes.
Acht uur is het al en ik heb net de warme maaltijd weer op. De afgelopen nachten had ik altijd wat last van mijn darmen. Misschien moet ik maar eens tussen de middag het warme eten nuttigen en 's avonds minder eten. Ook slaap ik minder goed dan gemiddeld op deze paradijselijke plek. Soms denk ik, zou het iets met die overleden vriend te maken hebben, dat ie via mij nog iets aan het verwerken is?
Sowieso is de sfeer van hem hier wel aanwezig en mis ik hem wel. Het verblijf van mij had de vorige keer een meerwaarde omdat ik ook voor hem iets kon betekenen. Zo hield hij erg van hummus, had mij uitgelegd hoe dat er uitzag en dan nam ik wat voor hem mee als ik in Nerja boodschappen ging doen. Vanmiddag bij de lunch heb ik zo'n pakje gegeten en toen ging het door me heen dat hij er zo van kon genieten.



Voorafgaand aan de lunch kwam ik van Nerja af, waar ik op de rommelmarkt heb gespeeld, maar alvorens het pad op te lopen naar mijn " domein"  ben ik even doorgefietst richting het strand waar ik Gerard elf jaar geleden voor het eerst tegenkwam. Hij beitelde daar stenen tot kunstwerken en verkocht die aan toeristen. Mijn tent stond toen naast dat strandje terwijl ik daar zat te breien tussen de toeristen. We hadden allebei onze rol, want ook de kneuterigheid van mijn handwerken droeg bij aan de sfeer. Ik weet nog dat een Duitse toeriste  mij het zonnetje van het strand noemde.
Vanmiddag in mijn eentje breien was toch weer anders. Ook dit miste een meerwaarde, hoe paradijselijk mijn plekje ook is. Het tweede pand van de katoenen trui is afgekomen.




En daarbij  de bijbehorende tekening, die mij ook bekoort.


Het was trouwens niet gelukt het strandje van toen meteen terug te vinden. Er is denk ik het een en ander veranderd aan de "infrastructuur".
Je kunt er voor zover ik het nu kan bekijken  alleen nog maar komen door als een haas over de rotspaadjes naar beneden te klauteren. Dat wilde ik vandaag niet. Morgen heb ik met Annette en Thea afgesproken om hier het een en ander te laten zien. Misschien kunnen we samen mijn strandje herontdekken. Ook krijgen ze een rondleiding op deze kampeerplaats.
Vandaag was dus ook de dag dat mijn accordeon weer eens gebruikt werd na lange tijd.



 Ik vond het echter maar een saaie bedoening op de rommelmarkt van Nerja. Er waren lang niet zoveel verkopers aks de laatste keer.



 Toen was er een vriendelijke marktmeester die me even liet spelen, maar wel eenmalig, want eigenlijk mocht het niet. Nu was er niemand die me een strobreed in de weg legde.
Enkele mooie momenten waren er wel.


De status van Whatsapp laat meer zien.


Inmiddels is het weer een uur later, tijd voor het dessert en straks weer rusten. Slaap lekker straks.

B u e n a s     N o c h e s . 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten