maandag 11 december 2023

Onverwachts telefoontje: Tristan wil me opzoeken in de Ardèche, maar ik ben nu in Alphen. Ontwikkeling van een BLOEM.

 Goedenavond. Vanmorgen werd ik opgeschrikt door een telefoontje uit Frankrijk. Opgeschrikt,  want ik vind het zo moeilijk om gebeld te worden en de mensen te verstaan, vanwege mijn oren. Nu ging het dan ook nog in het Frans met een Engels accent. Het was Joanna, de vrouw van Michel, die een hele goeie ouwe vriend is. We kennen elkaar 45 jaar. In de begintijd leefden we samen  op een betoverende plek in de Franse Cevennen,  met onze relaties. Michel had een zoon,van een andere vrouw, Tristan geheten. Af en toe kwam hij bij ons logeren. 
Een tijd lang was Tristan uit het zicht verdwenen,  ook voor zijn vader Michel. Maar nu, zoveel jaren later voor mij, is hij weer op komen duiken. En hij is, met zijn vrouw Ève, in de Ardèche op dit moment.  Michel kwam op het idee om hen naar mij te sturen, maar ja, daar ben ik nu niet. 
En omdat ik vanaf half januari hier afspraken met een audicien heb is het onhandig om nu hals over kop naar Frankrijk te gaan. Inmiddels hebben we met elkaar ook al contact gehad, gelukkig via de app.
Wat precies hun bedoelingen zijn weet ik nog niet, maar mogelijk blijven ze enkele maanden in de Ardèche. Ze hadden gedacht bij mij te logeren. Nu ben ik bezig andere adressen voor hen te zoeken,  van mensen die ook beter ingesteld zijn op winters bezoek, want in deze periode vind ik logés 
 hebben sowieso onhandig op mijn terrein.
Wordt vervolgd dus.
Ondertussen was het een windstille dag binnen, terwijl het buiten flink doorwaaide. 
Een afwisseling van breien en schilderen vormde de belangrijkste invulling van deze dag. De letter B, die ik ergens terugvond vormde nu de aanleiding om het woord b l o e m  te gaan vormen en daartoe de verdere letters van dat woord uit te zagen.





De uitgezaagde letters...........



.............werden in de grondverf  gezet. 




Nu hebben ze de basiskleuren .....en toen werd het donker........



De spellingtest bracht me vandaag op het......



Woord van de dag. 



Sabotage.







De uitleg moge duidelijk zijn. Het is afkomstig van het Franse woord klomp.

Op de status van WhatsApp staat nu een filmpje van hoe gistermiddag bij thuiskomst uit Breugel de kachel aan werd gemaakt.  Eerst veel rook, maar nadat de onderste deurtjes dicht gingen trok de mist(rook) snel op. 
Wanneer maak ik de kachelpijpen nou eens schoon?


P r e t t i g e   A v o n d. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten