vrijdag 1 december 2023

Onverwachtse speelplaats: Rhenen. Geen goede performance. Pietje houdt de wacht vanaf mijn bovendek.

 Goedenavond. Het is vandaag een beetje anders gelopen dan mijn plannetje was. Ik wilde vanmiddag spelen in Kerkdriel op de markt. Jan zou vanmorgen komen om mij een stuk hout te brengen waar ik een tekst op moest schilderen. Daarna zouden we samen naar een chalet van hem rijden in de buurt van Veenendaal, waar hij iets moest repareren. Vandaar zou hij me dan afzetten in Kerkdriel. Maar het werd een beetje laat, mede omdat we eerst bij Sjaantje en André nog koffie hadden gedronken.
Toen we rond één uur wegreden uit Veenendaal hadden we honger en ik stelde voor een patatje te eten in Rhenen. Jan kende een luxueuze tent aan het water en stelde voor daar heen te gaan in plaats van naar een cafetaria. Daar zaten we even later in een vrij sjiek gezelschap en we bestelden een uitgebreide uitsmijter. 

Eet smakelijk. 

De bediening en het afrekenen duurde lang en zo was het na afloop van ons etentje vrij laat geworden en bedacht ik dat ik net zo goed in Rhenen een uitvoering kon houden en dan hoefde Jan ook niet per se om te rijden via Kerkdriel. Bovendien is het al lang mijn traditie om er rond deze tijd een middagje te spelen. 
Het was dit keer geen optreden waar ik een goed gevoel aan overhield. Er waren weinig mensen in de speelstraat, bijna geen kinderen, er was totaal geen Sinterklaassfeer 
en ik kon die ook niet maken. Ik had een lichtere accordeon meegenomen, waarvan het geluid veel ieler is dan van het apparaat 
dat ik de hele zomer gebruikte. De reden ervoor is het bijgeluid dat de balg maakt bij lage temperaturen. De flair waarmee ik op die zwaardere speel zat er bij mij vanmiddag niet in. Daar kwam bij dat ik mijn stem weer niet goed horen kon. En de handjes waren niet soepel vanwege de kou. In plaats van een artiest was ik vanmiddag meest iemand die medelijden opriep. Tegen half vijf ben ik op de fiets gestapt om met de wind in de rug snel thuis te zijn. Hier geniet ik nu van een warme kachel, die het ijskoude huis binnen een uur snel op temperatuur heeft gekregen. 
Er was nog wel een hachelijk moment tijdens de terugtocht. Op de Waalbrug reed ik zoals gewoonlijk op het verkeerde fietspad, omdat dat korter is. Maar dit wordt ook gebruikt door tractoren. Toevallig kwam een hele brede tractor met aanhanger me tegemoet juist op een stuk waar het " fietspad" heel smal is. Ik gestopt en zo dicht mogelijk tegen de kant aan gaan staan in de hoop dat het gevaarte er langs zou kunnen. De bestuurder was verstandiger: hij stopte en liet mij heel voorzichtig lopend zijn combinatie passeren. Er was zo weinig ruimte dat het andersom zeker verkeerd af was gelopen,  moest ik concluderen. Enfin, volgende keer toch maar niet meer doen zo.
Vanmorgen voordat Jan er was, was ook hondje Pietje al bij mij op bezoek geweest. Vanaf het bovendek hield hij zelfs de wacht.




De passerende auto van de buren werd de wacht aangezegd. Een filmpje staat op de status van WhatsApp. 
Voor morgen heb ik met Dick de kaasboer afgesproken dat ik in Wageningen kom spelen. Maar animo ervoor heb ik op het moment nog niet, vanwege de kou en de slechte ervaring vandaag. Maar vorige week vrijdag had ik dat ook en de zaterdag erna ging het in Uden juist fantastisch. We zullen zien.


Spreuk van de dag. 


Niet hoe oud iemand wordt is van belang, maar hoe hij oud wordt.


Veel genoegen vanavond nog gewenst en voor morgen een.......

F i j n e   Z a t e r d a g .




Geen opmerkingen:

Een reactie posten