zondag 24 december 2023

Naar Oss: verjaardag Henny. Vurige kerstwensen verstuurd.

 Goedenavond,  kerstavond. 
Buiten gaan de wind en de regen onverminderd door. Zojuist ben ik er weer doorheen gefietst om vanaf het huis van Henny in Oss weer naar de boot te komen. Goed en wel was ik vertrokken,  rond kwart over zes, toen ik bedacht dat op kerstavond de pont wel eens eerder op zou kunnen houden, om zeven uur bijvoorbeeld,  zoals ik dat een paar jaar geleden meegemaakt had. Toen had ik Carla onderdak gevraagd bij haar in de herberg. Nu ben ik maar keihard gaan fietsen om in ieder geval voor zeven uur bij de pont te zijn. Dat lukte, maar de pont bleek gewoon tot acht uur te blijven varen. 
Het is vandaag de verjaardag van Henny en daar mag ik niet ontbreken, hoewel dat al enkele malen het geval geweest is, zoals vorig jaar toen ik in Spanje was in deze periode. 
Ik ontmoette er onder andere de buurvrouw. Haar man werkt als toneelbouwer  bij het theater. Speciaal voor mij had hij haar tape meegegeven.



En dat is niet de eerste keer dat ik op Henny's verjaardag zo'n cadeautje van hem krijg. 
Behalve deze buurvrouw maakte ik ook Erik en Carla mee, die ook vrienden van mij zijn.
Ook kwam Teun de poes om de hoek kijken.




En vanaf de boekenkast kijken deze Indonesische figuren toe.






Zoals bij andere kersten als ik in Nederland ben, ben ik een van de dagen uitgenodigd bij Carla om te eten. Nu is dat tweede kerstdag.  Ook is het traditie om op eerste kerstdag te ontbijten bij Henny, samen met Carla en Erik. Maar deze laatste is misdienaar en mag morgen dienen. 
Henny heeft ons keurig verzorgd. Bij het weggaan kregen we heerlijk zelfgemaakte erwtensoep. 

Hier wordt de soep met liefde opgediend. 


Voor mij betekende het dat ik vanavond thuis niet meer heb hoeven te koken en ook de kachel is uitgebleven. Het avondeten werd aangevuld met deze bak huzarensalade. 

Tijdens het schrijven neem ik er af en toe een hapje van.

Morgen moet ik voor het ontbijt veel moeite doen. Om aan de kersttafel van Henny te komen moet ik anderhalf uur fietsen minstens. De eerste pont die vaart begint om tien uur pas en ligt tien kilometer oostelijk. Daarna nog eens naar schatting dertien kilometer om in Oss west te komen. Maar als ik zoals gisteren naar Wageningen fiets dan kan ik ook wel morgen met een grote boog naar Oss komen. 
Voordat ik vanmiddag wegfietste heb ik vandaag  ook weer enkele zware takken van de omgevallen boom naar de boot getransporteerd. Ook dit door weer en wind.
Indrukwekkend vind ik het wel, die natuurkrachten van het weer mee te maken. 

Op de status van WhatsApp staat mijn kerstwens die ik gisteren bij de kachel van Andries en Ellen uitzong. Maar ik heb deze  ook naar mensen verstuurd die niet regelmatig naar mijn filmpjes op de status kijken.



Woord van de dag. 



tevredenheid. 





Mijn wens is: in  v r e d e  te mogen zijn .


 
                   Tot morgen. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten