vrijdag 29 december 2023

Stapelgek. Creatieve serie van Harold onder de loep genomen.

 Goedenavond. 
Met hout bezig zijn doet me altijd goed. Heb vandaag nog wel wat hout gehaald van de gevallen boom, maar ben ook al begonnen met zagen en bijlen van het hout naar de juiste maat voor de kachel. 
Daarbij moest ik een plekje creëren waar ik de hapklare blokken neer kan leggen. Hout stapelen kan ik goed en doe ik graag, vandaar dat ik mezelf wel eens stapelgek noem.



Diep in de schemering ben ik pas opgehouden. Het begin is er.

Het bezoek van Harold gisteren hield me nog wat bezig vandaag. Toen ik de trui van Marthy, die hij gisteren meebracht, wat beter bekeek,  ontdekte ik dat ik die niet gebreid had. Deze is niet van mohairwol,  bij nadere beschouwing. Wel van door iemand gesponnen en geverfde schapenwol. Ook heb ik een andere techniek gebruikt. Grappig! Het is in ieder geval toch een stukje van Marthy,  die niet meer op aarde is. Hoe het na de dood is, daar hadden we het vaak over. Marthy was er heilig van overtuigd dat ze dan niet meer bestond. Toch meende ik gisteren zeker haar aanwezigheid te voelen toen haar geliefde man bij mij was en we het over haar hadden. 
Ze was graag creatief bezig en het is interessant dat Harold dat nu ook opgepikt heeft. Zo blijft hij toch met haar verbonden en kan hij de afstand beter aan. Onderstaand werk van hem bracht hij voor me mee.


De provincie Zeeland in tien perspectieven. 


Zeeland met de hoofdstad Eindhoven. 



Ondergetekend Harold.

Op de status van WhatsApp worden de tien gedaantes van Zeeland belicht.

Het reisverslag dat hij meebracht van mijn eerste grote reis in 1976 intrigeert me. Ik heb er vandaag weer een bladzijde uit gelezen. Het is zo ver weg, maar tegelijkertijd heel dicht bij. Luisterend naar de stem van mijn hart maakte ik deze reis. Dat deed ik en dat moet ik blijven doen. Het vertrouwen hebben dat als je dat zuiver doet, je altijd geholpen wordt. Vaak krijg ik een weg voorgeschoteld die niet logisch is, maar mijn ervaring is dat het altijd goed komt, vaak op wonderlijke wijze.



Spreuk van de dag. 


Wees het wonder waar je voor gemaakt bent.









F i j n e   A v o n d. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten