donderdag 21 december 2023

Frans bakt eieren op de kachel. Onstuimig weer.

 Goedenavond. 
De meeste mensen die dit lezen zullen wel kunnen beamen dat het weer bar en boos is vandaag. De storm loeit op het moment nog flink om de boot, en dat is altijd een beetje beangstigend. Maar veerman Peter zei dat de verwachting is dat de wind vanavond wat af gaat nemen.  Dezelfde Peter seinde zojuist trouwens dat er een boom is omgevallen langs de Maas. Dus ga ik morgen eens kijken of daar wat te halen valt voor mij.
Frans is rond één uur weer vertrokken vandaag. We hadden vanmorgen een gezellig ontbijt gefabriceerd  met gebakken eieren. 


Frans als eierbakker.







Acht van de twaalf eieren hadden we verorberd.



Aan de ontbijttafel. 

Op de status van WhatsApp komen beelden van het eieren bakken. 

Ondertussen dat ik zit te schrijven trilt de boot ongeveer op zijn grondvesten, als je dat zo mag zeggen. Een enorme regenbui wordt door de storm op de ramen en het dak gesmeten.  Om bang van te worden. Maar even later is het weer wat rustiger en ga ik voorzichtig even buiten kijken. 
Daar staat nog een heel klein beetje ratatouille. 




Na vanmiddag al twee borden ervan gegeten te hebben zal hiermee aan de eetbehoefte van vandaag wel voldaan zijn.
De storm Pia heeft vanmiddag heel wat deining  veroorzaakt. 





Het jachtje naast mij maakt roerige tijden door, maar blijft gelukkig stoer drijven. Frans wil in het voorjaar een schilderclub uitnodigen en daarin kunnen twee mensen overnachten. 
Nu op dit moment is het gelukkig weer even rustig.  Naast wat kookpannen, die over het dek gedonderd zijn is er waarschijnlijk niks geks gebeurd. 


Uitdrukking van de dag 



Niet voor een kleintje vervaard zijn.








Een prettige avond is mijn wens en vooral in rustig vaarwater.



T o t   M o r g e n, wind en weder dienende.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten