dinsdag 19 december 2023

Ratatouille voor acht mensen gemaakt. Wie komt morgen meeëten? Speciaal naar Beneden Leeuwen gefietst voor levensmiddelen.

 Goedenavond. 
Vandaag was het echt nodig om boodschappen te doen. De levensmiddelen waren bijna allemaal op. Meestal neem ik mijn etenswaar en passant mee, want vaak genoeg rij ik uit om ergens accordeon te spelen en/of mensen te bezoeken. Nu had ik het blijkbaar niet goed uitgekiend. Ik had er op gerekend vandaag of gisteren wel ergens te gaan spelen. Maar gisteren voelde ik meer voor thuisblijven en vandaag was het de hele dag regen. Nou ja, eventjes op en neer naar Beneden Leeuwen door de regen was toch wel een leuk uitstapje,  temeer daar ik daar mezelf op een kopje koffie ging tracteren. 
Thuis gekomen werd het een voetbad bij de kachel vanwege de lekkende sokken en muts, die boven de kachel gehangen werden. Ze waren kletsnat geworden van de regen. 








Ik vond dat het tijd werd om weer eens een keer wat anders te eten dan aardappelen met groente en boter en heb onder andere de ingrediënten voor ratatouille ingeslagen.
Die heb ik zojuist op de kachel klaargemaakt. 


Op de status van WhatsApp  meer over de bereiding. 

Zo'n grote pan vol maak ik meestal als er al enkele mensen uitgenodigd zijn en dan kan ik er daarna nog wel een paar keer van eten.
Nu ga ik andersom bekijken of er voor morgen nog liefhebbers zijn die mee komen helpen met het eten van de rest, het zeven/achtste deel. Toevallig krijg ik nu net via een buurtapp een uitnodiging voor een nieuwjaarsborrel op 6 januari , waar misschien wel zestien mensen op afkomen. Dit schrikt me af omdat ik niet goed hoor en omdat het erg ver weg is om dat nu al vast te leggen. Ik heb daarentegen een eetuitnodiging in de groep gegooid voor morgen. Benieuwd wat er uit komt.
Één ding is zeker, ik heb zojuist al heel lekker gegeten. 
Bij het koken werd de temperatuur hier wel tot grote hoogtes opgestuwd, doordat de kachel wat meer hout nodig had dan bij het koken van mijn gebruikelijke maaltijden. 





Het werd even een ware sauna met 28 graden. Nu is het weer genieten van het koeler worden binnen. Op het moment, acht uur 's avonds staat de wijzer op 22 graden op het verst verwijderde punt van de kachel, waar ik zit.

Ergens vond ik gisteren deze uitspraak:





Hoewel ik m nog niet helemaal snap noem ik hem toch maar de.........


Uitspraak van de dag. 






W e l t e r u s t e n.   






1 opmerking: