woensdag 27 december 2023

Laag water hier vanwege hoogwater.

 Goedenavond. 
Het klinkt raar, maar het is hier laag water, in deze natte tijd met op veel plaatsen wateroverlast. Dat komt vanwege de maatregelen die ze bij de sluizen nemen. Die worden geheel of gedeeltelijk losgegooid opdat het water sneller weg kan vloeien. Het gevolg is dat op de plaats waar ik lig het water weggetrokken wordt. Mijn boot ligt nu gedeeltelijk op de bodem en daardoor een beetje schuin.
Maar ik ben met kamperen ook gewend dat de ondergrond niet altijd even horizontaal is, dus dat kan ik wel hebben,  en ook heb ik er vertrouwen in dat alles weer recht komt.
Vanmorgen kwam André op de koffie en hij inspecteerde ook zijn boot. Hij is dezer dagen in Oss in het huis van Sjaantje. 
Vanmiddag kwam Erik. Hij had snel de woorden gevonden in de cryptogram, waar ik al dagen naar op zoek was. Ook heeft hij me geholpen met het afzagen van enkele takken van de gevallen boom. 


Het tot nu toe hierheen gesjouwde hout.


Tegelijkertijd zijn Ton en Monique aan het zagen geweest bij hun boot. Nu met het lage water konden ze gemakkelijker bij een laag staande wilg. Het dikkere hout ervan heeft Ton klaargelegd voor mij. 
Onafhankelijk van elkaar hebben Monique en ik zojuist de maan op de foto gezet.







Ook Jupiter liet zich weer eens zien na lange tijd zich schuil gehouden te hebben achter wolken. 


Op de status van WhatsApp komt een rondje om de nachtelijke hemel.

Het warme eten was vandaag minder lekker. Groente die je ingepakt in plastic koopt, krijgt vaak een geur en een smaak van rottigheid, is mijn ervaring. Na enkele dagen al, en soms meteen al na aankoop. Vandaag was dat het geval met de heerlijk fris ogende sperziebonen. 




Niet meer zo kopen dus, maar zelf inpakken in meegenomen zakjes, want losse zakjes bieden ze in veel winkels niet meer aan.
Morgen krijg ik aangekondigd bezoek van een vriend,  die ik lang niet meer gezien heb: Harold, die in Vught woont. We hebben elkaar best veel te vertellen. 


Spreuk van de dag. 


Je hoeft niet te blozen om je eigen kleur te laten zien. 





T o t   M o r g e n. 








Geen opmerkingen:

Een reactie posten