woensdag 22 mei 2024

Liftend naar Schaijk om fiets op te halen.

 Goedenavond. Vandaag zou ik de door Frans aangeboden  fiets op komen halen in Schaijk. Mijn oorspronkelijke idee was om erheen te lopen, maar later bedacht ik dat ik ondertussen ook wel kon liften. Daartoe ging ik op stap in mijn optreedkleding: kleurrijke trui plus broek.
Op de pont uitte ik dit voornemen aan de veerman juist toen er een auto op de veerstoep ging staan met bestuurder Tommy, wonend in Alphen. Tommy kende ik ook, maar had hem nog nooit uitgebreid ontmoet.
Omgekeerd kent Tommy mij ook. De veerman zou Tommy vragen of ik met hem mee kon richting Schaijk. En dat deed hij, en natuurlijk mocht ik mee.
Met een beetje een omweg voor hem bracht hij me tot op twee kilometer van Schaijk,  zodat er van mijn wandeling toch nog iets terecht kwam.
Onze eerste serieuze ontmoeting bracht een goed gesprek over onder andere intuïtie. Hij had verschillende opzienbarende ervaringen op dat gebied meegemaakt in zijn leven. En ik vertelde hem dat ik nooit alleen ben, maar altijd in conclaaf met mijn engelbewaarder probeer te zijn. Je kunt soms moeilijke dingen in je leven meemaken, maar vaak dienen die weer voor iets groters, al heb je dat niet altijd in de gaten. Dat wij toevallig elkaar op deze manier mochten treffen schaar ik onder de toevalligheden die eigenlijk niet toevallig zijn.



Vraag van de dag. 

Is toekomst wat je toe komt 
of
Is toeval wat je toevalt?



Veel vroeger dan verwacht was ik dus bij Frans. Die had de fiets al klaarstaan en natuurlijk kwam er spoedig koffie.



Koffie uit antieke kopjes. 






Wat koeken betreft kregen we ieder een hele koek, maar het bord werd in tweeën gedeeld.



Zijn trouwe gitaar zag ik liggen en ik vroeg m of ie wat wilde spelen. Hij had het instrument de laatste tijd niet veel aangeraakt, daarom was het goed dat hij het bij deze gelegenheid weer eens onder handen nam. Op de status van WhatsApp zie en hoor je hem spelen. 








Voordat ik m meekreeg werd de fiets nog even van olie voorzien op ketting en andere punten. 




Op dezelfde muur waar de fiets tegenaan stond zaten twee huisjesslakken intiem bij elkaar. 





De terugtocht naar huis met die nieuwe fiets 
ging snel. Helemaal geen bagage hebben vormt een luxe,  die ik niet ken. In Oijen zat een grote zwaan, die net echt was.



Ik wens eenieder nog een prettige avond.


T o t   M o r g e n. 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten