vrijdag 10 mei 2024

Vandaag naar huis gefietst met sterke benen, na bezoek aan ouders van Ageeth. Sjaantje in zak en as: Geen sigaretten meer in huis.

 Goedenavond. Weer thuis op de boot gearriveerd. Toen ik vanmorgen uit Berkel Rodenrijs vertrok was dat nog niet helemaal zeker. Ik dacht er ook aan om eventueel een hotel te nemen in Gorinchem en dan morgen zaterdag in die stad te spelen.  Daar heb ik al lange tijd veel zin in en ik kwam daar nota bene doorheen. Maar nee hoor, ik wilde naar huis. Vorige week zou ik twee dagen weg blijven en dat is bijna een week gebleven. Ik kan mezelf ook bijna niet meer volgen en de onrust in mij bevool dat ik niet langer moest treuzelen. Geen optreden in Sliedrecht dus, waar ik wel koffie dronk. Geen optreden in Gorinchem,  waar ik een frietje nam. Ook geen hotel in Gorinchem. 
Het fietsritme was goed, ik voelde weinig vermoeidheid in de benen, wel een beetje in mijn hoofd, in mijn ogen vooral. 
Wel ben ik vanmorgen na mijn vertrek op bezoek gegaan bij de ouders van Ageeth, die het heel gezellig vonden dat ik even langs kwam. Ze waren deze week 64 jaar getrouwd.
Ageeth heeft het niet van een vreemde haar liefde voor planten. Ook vandaag stelde ik weer vast dat het heel sfeervol is bij hen.


Pa Tettero op zijn balkon, waar hij me thee bracht en de parasol uitvouwde. 
Bloemen,  rommeltjes en van alles en nog wat in en over de hangar.  Ik voel me wel thuis hier.



De roos boven de kanariekooi




Een geraniumplant van acht jaar oud. In de winter wordt ie binnen gezet.


Ook wilde ik in de buurt van Zaltbommel Elle, Ard en de kinderen bezoeken, maar daar was niemand thuis. Het betekende dat ik dus door kon rijden en het niet te laat maken. Rond zeven uur was ik al thuis,  waar ik Sjaantje ontdaan aantrof. Ze was door haar sigaretten heen en hadden ook geen auto ter beschikking. Mijn voorstel om ze morgenochtend meteen voor haar te gaan halen hoef ik toch niet uit te voeren,  want André's dochter en haar man kwamen. Ze hebben het stel naar Oss gebracht, naar Sjaantjes huis, waar de winkels dichtbij zijn. Dat is nu even praktischer voor hen.
Ik ben er dus weer na een week en heb ook Monique en Ton, de andere buren, gesproken. 
De oogst van deze reis zijn vier dingen: een zak ruwe schapenwol die Ageeth voor mij in de wacht had gesleept en voor me bewaard had. Tevens vier buitenbanden die bij Lidl voor 5 euro de deur uitgingen en die ook al een tijdje bij Ageeth lagen. Ook een stapel kranten om hier de vuurtjes of de kachel mee aan te maken. 
Tenslotte ben ik in Rotterdam Decathlon binnengestapt voor sandalen. In deze sportzaak heb ik er al vele paren kunnen kopen de laatste jaren.


Fiets beladen met wol, banden en een paar sandalen. 



Het papier en karton uit Berkel Rodenrijs werd meteen gebruikt voor het eetvuur van vanavond. 

Elf uur inmiddels. Zometeen mag ik in mijn eigen bedje weer slapen, hoewel het bedje bij Ageeth ook prima was.
Op de status van WhatsApp staat nu het filmpje van gisteren dat laat zien dat Ageeth en ik samen een goede band hebben, maar gelukkig niet aan elkaar vastzitten. 


Spreuk van de dag. 


Is er nieuws onder de zon?
Als er maar zon onder het nieuws is.



W e l t e r u s t e n .








Geen opmerkingen:

Een reactie posten