zaterdag 18 december 2021

Eerst Rhenen, daarna Wageningen en nu logeren te huize Dick

 Mijn levensweg heeft vandaag weer grillige wendingen.
Vertrokken thuis met de zoals gisteren beschreven bedoeling om weer eens in Wageningen te spelen met het risico daar een proces verbaal te krijgen, waar een handhaver drie maanden geleden mee dreigde als hij me nog een keer zou zien.
Dat risico leek me  heel klein, maar toen ik Rhenen naderde groeide het idee om helemaal niet naar Wageningen te gaan maar daar te gaan spelen.
Gisteren vrijdag leek het me daar te rustig, maar op zaterdag moet het daar druk genoeg zijn om het interessant te maken, zoals dat in vorige afleveringen op zaterdag altijd werd.
Gisteren dus tien kilometer eraan vast geknoopt om tot Veenendaal te komen, vandaag was ik ineens tien kilometer voor het beoogde einde al ter plekke.
Tenminste, dat dacht ik. Maar toen ik tien over twee daar in de tweede pauze wat rondliep, en boos uit een cafetaria stapte omdat ik geen zin had om mijn paspoort te laten zien voor een frietje besloot ik om af te koelen door alsnog even de Grebbeberg over te fietsen en me in de Wageningse gezelligheid te begeven.

Hier was Dick in zijn kazenkraam aangenaam verrast door mijn komst.



En ik ging er weer eens flink tegenaan.
"Mag ik uw vergunning zien", vroeg iemand voor de grap omdat hij bij mij stond toen ik voor de voorlaatste keer werd weggestuurd.
Nee, dit keer zijn er geen echte ordebewaarders mij komen bedreigen. Integendeel, iemand van de groentekraam naast Dick kwam me meteen koffie aanbieden, zeggend dat ze het fijn vond dat ik er weer was.

Tot vijf uur heb ik ook nog een uur in de voetgangerszone gestaan en om zes uur was Dick zover dat hij zijn wagen kon dichtklappen.


Intussen zit ik nu in zijn huis in afwachting van hemzelf.
Hij moest de wagen nog terugbrengen naar de berging.
Ja,zei ik toen ik wegfietste, je kunt beter een fiets hebben.

Hij heeft me uitgenodigd bij hem te overnachten.
Morgenochtend fiets ik dan naar huis en vanavond gaan we het samen gezellig maken.

Hier nog waar op de heenweg mijn oog op viel:




Een fijne avond is mijn wens, ondanks de lockdown die er aan komt waarschijnlijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten