dinsdag 15 februari 2022

Weer een stapje verder richting vertrek.

 Vanmorgen Borg en Anna, die vandaag wilden komen, gevraagd of ze morgen ook konden en naar Frans gereden met het voorbagagerek dat ik hier had liggen.
Het was tegelijkertijd ook nodig om boodschappen te doen en op dinsdag is er markt in Oss.
Niet altijd heb ik daar vrij spel want er is ook een (sympathieke) draaiorgelman.
Om de andere week staat hij in Oss, vertelde hij twee jaar geleden en als dat nog steeds zo zou zijn was de kans fifty-fifty dat het spelen niet veel uit zou halen voor mij.
Dit bleek inderdaad, na een half uur gespeeld te hebben.
In plaats van in de middag heb ik toen meteen met Frans contact opgenomen en een uur later, rond het middaguur, was ik in Schaijk en begon hij gelijk aan mijn fiets met als resultaat:



Hij was zelf toen ik kwam ook al aan een fiets aan het sleutelen. Het is een bezigheid die hij graag doet, terwijl ik als ik moet repareren binnen de kortste keren van slag ben.
Kijk maar, hij straalt er helemaal bij.


 En hij werkt met goed geordend materiaal, waaruit hij met een beetje fantasie beugeltjes kon maken die het bagagerek vast moesten klemmen.



Verder had ik nog een vraag of hij een achterbagagerek had voor mijn andere fiets, wetende dat die rekken bij hem aan de boom groeien.


En jawel, hij heeft een geschikte voor me uitgezocht. Toen mijn tassen overliepen van de boodschappen kon ik die nog plaatsen op mijn zojuist verworven voorrek.



Als het tijd is om die op die andere fiets te monteren vind ik wel weer een technicus voor wie dit een fluitje van een cent is.

Nu ben ik weer een stapje dichter bij mijn vertrek. Vooral hier moet er nog wat gedaan worden, om de boot goed achter te laten. Het hout netjes leggen bijvoorbeeld voordat Rijkswaterstaat moeilijk kan gaan doen.

Ook zorgt Piet weer voor een papieren internationale QRcode.
In Nederland wordt die weliswaar afgeschaft maar in Frankrijk en omliggende landen weet je dat niet en ik toon liever een papiertje dan dat hele gedoe met de smartphone.

Morgen gaat Mary die bij André een weekje was weer naar huis in de buurt van Berlijn. Hij was lekker aan het koken toen ik net even bij de buurman was.

Wat de spellingstest betreft was het vandaag om te schamen. Alle vier de vragen had ik fout.
Maar er was heel veel goeds vandaag ook op een ander vlak.
Ik wens u een mooie avond.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten