zaterdag 18 februari 2023

Carnaval in El Campello. Morgen breng ik daar liedjes ten gehore van Vader Abraham.

 Goedenavond.
Dat het carnaval is in Nederland weet ik, maar ik wist niet dat ze  in Spanje ook aan carnaval doen. Vandaag kwam ik er wel achter toen ik in El Campello was om boodschappen te doen en koffie te drinken.
Voor ik het café instapte zag ik al een paar vreemd uitgedoste mensen en ik dacht dat er een of andere voorstelling op handen was. Toen ik er bij het verlaten van de tent weer een paar zag vroeg ik wat er aan de hand was. Carnaval. Ach natuurlijk, dacht ik, dat bestaat hier dus ook, wat ik niet verwachtte. Wel weet ik dat iedere stad ooit een jaarfeest heeft en dat de mensen dan rondlopen in bijzonder mooie klederdrachten, die in die plaats van oudsher gedragen werden.
Maar nu was het dus ter gelegenheid van carnaval dat zowel kinderen als volwassenen zo mooi versierd waren. Voor mij gelegenheid om me naar het plein te begeven waar veel mensen naar toe liepen, met de bedoeling daar wat plaatjes van te schieten.








En zelfs hondjes lopen in klederdracht.



Nog een paar plaatjes, van de vrolijke boel die ik vandaag aantrof:



Op de status van Whatsapp staat een filmpje.

Zelf twijfelde ik even voordat ik vanmorgen ging of ik misschien toch maar een lange broek aan moest doen, omdat ik nogal opviel met die gekleurde short, die bovendien al erg vies aan het worden is. Toch koos ik voor die andere kleurrijke short die ik nog had, en dat misstond vandaag dus helemaal niet.
Morgen wil ik in El Campello spelen en dan ga ik mijn carnavalsrepertoire ten gehore brengen. De Spanjaarden zullen vader Abraham wel niet kennen, maar er zullen ook wel Nederlandse marktbezoekers zijn. Martijn en Aard, die ik gisteren heb leren kennen,  willen in ieder geval al komen luisteren.
Dat er veel Nederlanders hier komen kun je wel merken aan bijvoorbeeld dit opschrift op een gebouw:





Zoals je op bovenstaande foto al ziet was de lucht niet stralend blauw vandaag. Maar vooral vanmiddag toen ik thuis was kwam ook af en toe de zon tevoorschijn.





Op de powerbank die aan het opladen is kun je de zonneactiviteit van gisteren met die van vandaag vergelijken.
Gisteren laadde hij tot 41 procent, vandaag kwamen er 34 bij. Vind ik leuk om bij te houden omdat ik van getalletjes hou.
Nu dan, is het weer tijd voor andere dingen, zoals luierend in bed naar het voetballen kijken.
Ook de lezers wens ik nog een interessante avond en tot morgen graag.

H a s t a    M a ñ a n a  . 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten