donderdag 2 februari 2023

Stefan uit Oostenrijk heeft fietsenpech. Het lijkt een hondenasiel geweest te zijn waar ik nu sta.

 Goedenavond, Guten Abend, Buenas Tardes.

Ik kon weer Duits praten zojuist. Even voordat ik me nestelde op deze plek ontmoette ik Stefan uit Oostenrijk. Hij had een wiel van zijn aanhanger in handen waar hij een nieuwe buitenband en een betere binnenband op aan het leggen was. Hij klaagde dat hij de banden van de aanhanger al zo vaak had vervangen sinds hij in september uit Oostenrijk vertrok. Ik weet dat dat een gekloot is, want het komt heel nauw dat beide wielen parallel zijn. Ooit heb ik ook eens met een aanhanger gereisd en dat gaf dit soort problemen. Ook een keer was de hele aanhanger losgegaan en had ik geluk dat er geen auto geraakt werd. Je moet altijd bij iedere passage opletten dat ook dat gevaarte erdoor kan. Nee, ik houd het voortaan maar bij een zwaar beladen fiets.
Stefan had er zichtbaar al een lange reis opzitten. Hij is vanaf Oostenrijk naar Italië gefietst, daar de kust langs naar Frankrijk en daar ook de kust volgend tot Spanje. In Barcelona werd hij bestolen toen hij op het strand sliep. Een hoop geld kwijt en andere waardespullen. Ik denk dat deze ontmoeting zijn moraal wel goed deed want ik heb hem wat geld gegeven, dat heeft ie nu ook meegemaakt. Hij bleek geen tent meer te hebben, en dat heb je toch wel nodig als het gaat regenen. In Aguilas is een Decathlon, daar ben ik geweest en geaarzeld of ik al een nieuwe tent voor mezelf zou kopen, daar de rits van de binnentent begint te haperen.
Ook moet zijn fiets gemaakt worden want er is een spaak kapot. Dus ook nog een fietsenmaker vinden in die buurt.


Stefan groet mij bij het afscheid.

Er zullen heus wel fietsenmakers zijn, hoewel ik voor mezelf er niet naar gezocht heb de laatste tijd. Ik moet afkloppen, al heel lang, al vanaf Portugal, rijd ik zonder lekke banden en ook de pedaal doet het prima sinds de ingreep van een Portugese fietsenmaker.
Er wordt hier in deze streek wat afgefietst. Het zijn vaak mensen die vanaf hun ergens gestalde camper dagtochtjes maken op hun meegenomen elektrische fietsen. Toen ik vanmiddag zat te lunchen heb ik ze eens geobserveerd en op  filmpjes gezet. Drie ervan zijn te bekijken op de status van Whatsapp.

Een stel pensionado's op de fiets.


Na het gezellige vrij vlakke traject ging het vanmiddag na de lunch weer flink de hoogte in. Een beetje moeite had ik ermee, maar minder dan gisteren bij een vergelijkbare beklimming.


Een terugblik en.............




.......... Een vooruitblik.


Vanavond ben ik aangeland in wat een voormalig hondenasiel lijkt te zijn geweest.



Hier past mijn tent ook wel tussen.


De zon, die mooi op de heuvels in de verte schijnt, schijnt morgen waarschijnlijk al heel vroeg op mij. Daar kijk ik altijd naar in de winter. De kou wordt dan snel verdreven. Vanmorgen deed dat de open haard van de ruïne waar ik in sliep.
Maar dat slapen in de tent die op een matras stond opgesteld was niet ideaal. Vannacht slaap ik weer heerlijk direct op moeder aarde.
Ik wens u ook een goede nachtrust straks.

B u e n o s   S u e ñ o s  .


Geen opmerkingen:

Een reactie posten