dinsdag 7 februari 2023

Wineke en Paul uitgenodigd om ratatouille te eten. Feestmaaltijd voor de mussen in het dorp.

 Goedenavond.
Buenas Tardes.

Paul en Wineke zijn gearriveerd en staan met hun camper respectievelijk auto bij mij niet zo ver vandaan. We hebben zojuist hier bij mijn houtvuurtje ratatouille gegeten.



Paul en Wineke aan tafel.



Morgenochtend rond acht uur kom ik bij hen de ochtendthee nuttigen. Daarna vertrekken ze richting noorden. Paul wil in Lyon iemand bezoeken en rijdt dan via Winekes huis in de Ardèche. Als het uitkomt komen ze mijn plekje Les Costilles ook nog inspecteren.


Morgenochtend kom ik wel te voet naar hen toe, vanmiddag ging ik ze fietsend tegemoet. We zijn ongeveer tweehonderd meter uit elkaar.


Schrikken......Er schijnt een licht op de tent.......Een wandelaar in de avond, of iemand die aan het trimmen is in de duinen? Zeer waarschijnlijk is het geen bedreiging maar mijn vingers trillen toch wel bij het schrijven. Ik ga nu maar eens naar buiten kijken of de kust veilig is, en dat zal heus wel.
Ja hoor, er is niemand meer in de buurt en de fiets staat er nog. Onmogelijk dat iemand die in het donker door het mulle zand van de duinen naar boven sleept. Maar het schijnen van lampen op de tent is toch een onprettige gewaarwording.
 Nu ik toch buiten was heb ik gelijk mijn regenjas over de achterfietstassen gelegd. Aan de lucht te zien is regen in de maak.
Morgen wordt min of meer voor de hele dag neerslag verwacht. Dan blijf ik mooi nog hier en ga dan geruime tijd naar cafés in het dorp. Het is een goede plek hier voor mij: boodschappen, versnaperingen in de buurt en beschutte omgeving voor de tent. Behalve dan dat er 's avonds op de tent geschenen wordt.

Veel ruimte voor mezelf en om gasten te ontvangen.


Niet alleen de mensen hebben het gezellig in de vele zaakjes in het dorp, ook vele mussen zijn enthousiaste bezoekers van de terrassen. Een gaste had aan het tafeltje naast mij heel veel overgelaten naar vogelbegrippen.


Het nuttigen van de versnaperingen door de vogels is te zien op de status van Whatsapp.


Tussen de kampeerplek en het dorp is er een fietspad. Ik merkte op dat de vele afwateringsplekken die ernaast liggen zo mooi  verzorgd zijn , omringd door zorgvuldig geplaatste stenen.




In het dorp nam ik ook een kijkje bij de zee, die vandaag vrij onstuimig was.




En nu mag ik weer in mijn slaapzak, evenals gisteren zonder toetje. Opnieuw vergeten mee te brengen uit de winkel. Geen zware maag zoals gisteren. Had nog wel een paar uur geduurd.
Een goede nachtrust is mijn wens.

B u e n a s   N o c h e s .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten