vrijdag 10 februari 2023

Weer op de fiets. Koude wind. Achter een ruïne waait het minder.

 Goedenavond. Blij dat ik weer in de tent kan blijven voor de rest van de avond en de nacht. Had wat moeite met de kille wind uit het noordoosten die al enkele dagen de oostkust van Spanje teistert.
Af en toe kwam de zon tevoorschijn vandaag, maar dat duurde nooit lang. Het was daarom een goed besluit om de tocht voort te zetten, daar het stilzitten op mijn privécamping veel kou op zou werpen.
Veel kilometers heb ik niet gemaakt, vooral omdat in dit gebied kampeerbare plekken moeilijk te vinden zijn. Enorme meren flankeren de weg waarop ik tegen de wind met veel verkeer en zonder fluorescerend hesje fietste het laatste uur. Er wordt hier zout gewonnen.

Een van de zoutwinbedrijven.


Daar in de verte liggen een paar zoutbergen.

Niet bepaald een omgeving waar ik graag de tent neerplant en als ik op Google Maps keek zag ik voorlopig ook niet die mooie duinen terugkeren waar ik een paar dagen goed geborgen heb kunnen vertoeven. Integendeel, Alicante kwam dichterbij en zijn omliggende urbanizaciones .
Daarom aarzelde ik niet lang toen ik een grote ruïne zag met een grote eucalyptusboom erbij. Wel was het even een puzzel waar de tent het beste kon staan in verband met de wind, die ik liever niet teveel om me heen heb.


Een plek met uitzicht op de zoutbergen.


Deze ruïne zorgt voor beschutting tegen de wind, maar erin kamperen doe ik niet. Stel dat er een aardbeving komt........

Het was een gezellige gelegenheid waar ik koffie dronk vanmorgen. Twee schattige kinderen met hun moeder vertederden mij.



De krant berichtte onder andere dat er in de omliggende bergen tot veertig centimeter sneeuw is gevallen.


Ook werd er gewag gemaakt van een experiment om in Benidorm drones in te zetten voor goederen- en personenvervoer.



Ik zag onderweg een kunstig uitziend café.


Ook de aankondiging vind ik mooi.

En er was een gemeentehuis waarop met grote letters te lezen was dat ze hier tegen de oorlog zijn. 

No a la guerra.

Een vredige avond is mijn wens. Tot morgen.

H a s t a    M a ñ a n a .


Geen opmerkingen:

Een reactie posten